2011.06.10.@ 11.06

Szuper nyáresti receptek

Invitáld meg a barátaidat, és csapjatok egy szuper nyári kerti sütögetést! Nem csak a hangulat lesz a topon, de a finom falatok is garantáltan feldobják a kedveteket, akkor is, ha nem vagy egy grillguru!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Előétel

Grillezett cukkinikarikák fűszerekkel és sajttal

Hozzávalók:

• 3 kisebb cukkini vékony csíkokra vágva
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1/8 teáskanál só
• 1 csipet frissen őrölt fekete bors
• 5 dkg friss kecskesajt, lehetőleg csökkentett zsírtartalmú
• 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
• fél teáskanál citromlé
• 2 csésze spenótlevél
• 1/3 csésze friss bazsalikomlevél

Első lépésként melegítsd elő a grillsütőt. Vágd le a cukkini héját, majd kend meg mindkét oldalát olívaolajjal. Ízesítsd sóval és borssal! Tedd rá a zöldséget a grillre, és mindkét oldalát süsd kb. 4 percig, amíg meg nem puhul. Helyezd egy kisméretű tálba a kecskesajtot, majd egy villa segítségével dolgozd össze a petrezselyemmel és a citromlével. A cukkinikarikák tetejére tegyél fél teáskanállal a sajtos masszából, majd díszítsd spenót- és bazsalikomlevelekkel!

Főétel

Párolt lazac citromos-mentás tzatzikivel

Lazac

Hozzávalók:

• 2 csésze száraz fehérbor
• 4 csésze víz
• 2 babérlevél
• 2 szál friss petrezselyem
• 2 citrom vékonyra szeletelve
• 2 kg lazacfilé

Keverd össze egy nagy serpenyőben a fehérbort, a vizet, a babérlevelet, a petrezselymet és egy karikákra vágott citromot, majd kezdd el párolni! Helyezd a lazacot bőrével lefelé a serpenyőbe, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet. Fedd le a serpenyőt, és párold kb. 10-15 percig, amíg teljesen meg nem fő a hal. Ha készen van, helyezd át a lazacokat egy nagy tányérra, és tedd be a hűtőbe kb. 3 órára. Ha kihűlt, távolítsd el a bőrét és az esetleges barna részeket.

Citromos-mentás tzatziki

Hozzávalók:

• 1 csésze zsírszegény joghurt
• fél uborka
• 1 teáskanál olívaolaj
• 2 teáskanál friss citromlé
• 1/4 teáskanál finomra reszelt citromhéj
• fél teáskanál fokhagyma felaprítva
• 1 evőkanál apróra vágott, friss menta
• só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Kanalazd a joghurtot egy papírtörlővel kibélelt szűrőbe, amit helyezz egy tál fölé, és tedd félre 30 percig. Reszeld durvára az uborkát, majd egy másik szűrőben nyomkodd ki a levét. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lecsepegtetett joghurtot, a reszelt uborkát, az olívaolajat, a citromlevet és a citromhéjat, a fokhagymát és a mentát. Ízesítsd sóval és borssal.

Tálald a lazacot a tzatzikivel, majd díszítsd citromkarikákkal!

Desszert

Balzsamecetes cseresznye őszibarackkal

Hozzávalók:

• fél kiló félbevágott és kimagozott friss cseresznye
• 2 evőkanál cukor
• 2 evőkanál balzsamecet
• 1 kg érett félbevágott, kimagozott, majd felszeletelt őszibarack

Keverd össze egy közepes serpenyőben a cseresznyét, a 2 evőkanál cukrot és az ecetet, és közepes lángon kezdd el melegíteni. Forrás után még 5 percig főzd, néha pedig kevergesd meg. Egy közepes méretű tálban add hozzá a cseresznyét és a meleg szirupot az őszibarackhoz, majd ha szükséges, adj hozzá még több cukrot. Tálald melegen!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Varázsolj egy kis Indiát az otthonodba!

Ínycsiklandó narancsos finomságok tavaszra

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: nyáresti receptek szuper

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend