2011.12.14.@ 11.12

A legszuperebb szakácskönyvek karácsonyra!

Ha tanácstalan vagy, mit vegyél a családodnak, barátaidnak, mindenképpen érdemes beruháznod pár szuper szakácskönyvre! A Cosmo.hu a legjobbakat gyűjtötte neked össze!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vásárold meg a könyveket 20% kedvezménnyel a Polc.hu-ról!

A legjobb karácsonyi ízek:

Gordon Ramsay: Karácsony Gordon Ramsay-vel (Alexandra Kiadó)

Gordon Ramsay most először osztja meg az olvasókkal titkait arról, hogyan készíthetnek egyszerűen és megfizethető áron ízletes karácsonyi ételeket. A klasszikus recepteket újszerű felfogásban, néhol meglepő ízekkel fűszerezve tálalja, új dimenziót adva az ünnepi lakomáknak.

Barangolj az ázsiai ízek birodalmában:

Lépésről lépésre a konyhában – Ázsiai ízek (Art Nouveau Kiadó)

Ez az ételek elkészítését lépésről lépésre bemutató szakácskönyv olyan, mintha egy tapasztalt séf tartana személyes főzőtanfolyamot a saját konyhánkban, ahol megtudhatjuk, hogyan készíthetünk otthon pofonegyszerűen ínycsiklandó ázsiai fogásokat. Minden munkafolyamatot egy-egy fotó illusztrál – a hozzávalók előkészítésétől az étvágygerjesztő tálalásig. Kezdő és gyakorlott szakácsok is hamar ihletet meríthetnek a változatos receptekből.

Kylie Kwong: Kínai konyha – egyszerűen (Alexandra Kiadó)

Még soha nem volt ilyen egyszerű kínai ételt készíteni otthon – csak ez a könyv, egy wok és egy gyors bevásárlás szükséges hozzá. Kylie Kwong filozófiája a következő: használjuk a legfrissebb alapanyagokat, és készítsük el a lehető legegyszerűbben őket, megőrizve a természetes ízeket. A legfontosabb hozzávalók bárhol beszerezhetők, Kylie receptjei pedig barátságosak és őszinték. Rövid időn belül olyan kedvenceket készíthetünk esténként, mint a szójaszószos csirke vagy a sertés szung csoj bao, hétvégenként pedig akár friss csiperkegomba-salátát vagy rákos wan tan levest. Earl Carter inspiráló ételfotóinak és az elkészítés lépéseit bemutató képeknek köszönhetően a "Kínai konyha – egyszerűen" nem hiányozhat a konyhánkból.

Így készülnek a legtutibb sütemények:

Günter Beer, Patrik Jaros: A sütés-főzés enciklopédiája – Konyhai alapmű – Tippek, trükkök lépésről-lépésre (Alexandra Kiadó)

Az éhség a legjobb szakács, tartja a mondás, ám az sem árt, ha ismerjük az alapanyagok és az elkészítési módok minden titkát. "A sütés-főzés enciklopédiája" című kötet valóban konyhai alapmű, hiszen szemléletes, lépésről lépésre mindent bemutató fotók és részletes útmutatók segítenek át bennünket a konyhaművészet összes buktatóján az előkészületektől az elkészítésen át egészen a kész fogásokig.

Az alapreceptek mellett, amelyekre sok fogás épül, a nemzeti és a nemzetközi konyhák számos klasszikusát, valamint fantáziadús változatokat és új kreációkat is megismerhetünk. Újdonság a hozzávalók képekkel ellátott listája, mert így az oldalakat pörgetve könnyen kiválaszthatjuk, hogy a rendelkezésünkre álló alapanyagokból mit is készítsünk.

Több mint 700 oldalon és több mint 5000 remek fényképen ismerhetjük meg az alapvető hozzávalókat, a főzési technikákat és az alaprecepteket. A világ minden tájáról származó csábító ételek receptjeit pedig a szerzőpáros hasznos tippekkel és trükkökkel fűszerezte.

Címkék: karácsony szakácskönyv szuper

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend