2012.03.10.@ 10.03

Hű, de fincsi! Nyalánkságok a filmvászonról

Nincs annál rémesebb, mint mikor a moziban ülve megpillantunk egy ínycsiklandozó fogást a vásznon, ám bárhogy is kívánjuk az ínyencséget, kénytelenek vagyunk tovább ropogtatni az olajos popcornt. Most vége a szenvedésnek! Összegyűjtöttünk neked három feledhetetlen finomságot kedvenc filmjeinkből, amelyeket percek alatt elkészíthetsz. Készen állsz rá, hogy te legyél a konyhád filmsztárja?

Steiner Kristóf
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hű, de fincsi! Nyalánkságok a filmvászonról

Kőkemény Család – Ambrózia gyümölcssaláta

A filmben, amelyben Sarah Jessica Parker karótnyelt üzletasszonyt alakít, aki a pasija őrült családjával tölti az ünnepeket, számtalan csodás fogás kerül terítékre, de a mi kedvencünk a színpompás Ambrózia gyömölcssaláta. Nyomás a zöldségeshez, és tankolj fel egy ananásszal, két almával, két körtével, három naranccsal, hat nagy szem eperrel, és egy citrommal. A kis boltból kapj fel egy kis porcukrot, és egy doboz tejfölt – ha nem eszel tejterméket, használj tofukrémet,vagy növényi tejszínt. Otthont szeleteld az összetevőket fakatnyi darabokra – a citrom és az eper kivételével), majd tedd őket egy nagy üvegtálba a tejföllel, 1-2 evőkanál porcukorral és a citrom levével. Takard le egy alufóliával és tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek. Amikor kiveszed, kockázd fel az epret is, és elegánsan szórd a csinos kis saláta tetejére. Desszertként, és köretkén is fogyaszthatod. SJP büszke lenne rád!

Áfonyás amerikai palacsinta – Minden végzet nehéz

Diane Keaton és Jack Nicholson ölik egymást ebben a romantikus komédiában, de persze ahogy az a csajos vígjátékokban lenni szokott, valójában a szerelem kergeti őket őrületbe. És mint mind tudjuk: egy férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Ha te is elkészíted reggelire a filmben látható remeket, a fiúd számára a kezdet és a végzet is a te konyhád lesz. Egy keverőtálba szórj egy csésze lisztet, egy evőkanál cukrot, két evőkanál sütőport, majd keverd őssze egy csésze tejjel vagy szójatejjel, és két evőkanál olajjal. A teflonserpenyődbe forrosíts fel pár csepp olajat, majd kanalazz rá annyi tésztát, hogy amikor szétterül, kábé akkora kört kapj, mint az öklöd. Pirítsd meg mindkét oldalt, majd tálald juharsziruppal és friss áfonyával, vagy áfonyalekvárral.

Penne Arabiata – A csúf igazság

Gerard Butler és Katherine Heigl szerelme sokkal lassaban forrósodik fel ebben a habkönnyű komédiában, mint amennyi időre neked lesz szükséged kedvenc fogásuk, a Penne Arabiata elkészítéséhez. Három vékonyra szeletelt fokhagymakerezdet rotyogtass illatosra forró olívaolajon, majd szórj rá egy teáskanál szárított csili pelyhet. Adj hozzá 3 nagy szem apróra kockázott paradicsomot. Ízesítsd borssal és sóval – a frissen őrölt feketebors és a tengerisó a legjobb választás. Lassú tűzön főzd össze a szószt, 6-8 perc alatt. Ez éppen elég idő arra, hogy “al dente”-re főzd a pennét, ami azt jellenti, hogy nem forralod vajpuhára, hanem roppanós marad. Tálaláskor szórj rá bőven friss bazsalikomlevelet. Nem is olyan csúf az igazság, ugye?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend