2012.03.16.@ 16.03

Legyél sztárséf! 4 isteni celebrecept

Bár a sztárokat gyakrabban látjuk nagyestélyiben, mint köténykében, azért közöttük is akad, aki imád a konyhában pepecselni. Összeszedtük neked a kedvenc celeb-receptjeinket, hogy te lehess a saját konyhád legfényesebben ragyogó csillaga.

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Legyél sztárséf! 4 isteni celebrecept

Julia Roberts barackos ropogósa

Az Ízek, imák, szerelmekben Julia bebizonyította, hogy fanatikus rajongója a finomságoknak: emlékezz csak vissza, milyen élvezettel majszolta a spagettit Romában. Vajon volt még hely a pocakjában kedvenc desszertjének?

Hét őszibarackot vágj falatnyi darabkákra, add hozzájuk fahéjat, egy csésze cukrot, reszelj rá citromhéjat és locsold meg negyed csésze skót whiskey-vel, majd mindezt öntsd egy sütőtálba. Szórj keverőtálba két csésze lisztet és egy csésze cukrot, ízesjtsd fahéjjal, majd önts rá fél csésze olajat, és morzsold apró galacsinokká. A morzsát szórd a barack tetejére, és 35 percig süsd 180 fokon.

Meryl Streep mézes szivecskéi

A konyhában Meryl szerencsére koránt sem vaslady: a színésznő, aki Oscar-díjat zsebelt be Margaret Teacher megformálásáért, igazi csupaszív mama, ha sütésre kerül a sor.

Keverj össze egy nagy tálban fél csésze mézet és fél olajat, lottyants rá egy kiskanál vaníla esszenciát. Adj hozzá egy csésze finomra őrölt mandulát és két csésze lisztet. Dolgozd az öszetevőket gyurma-állagúvá. Ha túl száraz, fokozatosan adhatsz hozzá némi vizet, amíg masszává válik – de vigyázz, ne legyen folyós.Oszd a tésztát négy részre és tekerd fóliába, majd tedd a hűtőbe két órára. Amikor kivetted, nyújtsd ki őket vékony lapocskákra (ne feledd lisztezni az asztallapot előtte) és sütiszaggatóval vágj a tésztából szivecske formákat, majd mindnek nyomj egy gödröcskét a közepébe az ujjaddal, ezt pedig töltsd fel egy-egy fél kiskanálnyi lekvárral. 12 percen át süsd őket 180 fokos sütőben.

Reese Witherspoon fűszeres teája

Reese nagymamája tanította ezt a pofonegyszerű receptet a színésznőnek, ő pedig egy interjú során kotyogta el a sajtónak. Azóta fél Hollywood fűszeres jegesteával hűsöl a luxusvillák teraszain.

Főzz egy csésze erős fekete teát, és készíts egy pohár limonádét egy egész citromból, két teáskanál cukorral. Egy kancsóba szórj egy csipetnyi szerencsendiót és fahéjat, majd öntsd bele a kannába a teát és a limonádét. Hidegen és forrón is isteni.

Plusz egy klasszikus:
Elvis Presley banános-mogyoróvajas sült szendvicse


A „Love Me Tender” előadója úgy tűnik nem csak a szerelemben, de a gasztronómiában is szerette a kényeztetést. Ez a fogás majdnem olyan finom, mint egy édes csók!

Fogj egy érett banánt, és egy kis tálban préseld pépesre egy villával. Ragadj meg két szeletet a kedvenc kenyeredből, és az egyiket kend meg mogyoróvajjal, a másikat pedig a banánpürével. Forrósíts fel két evőkanál margarint vagy vajat egy serpenyőben, és pirítsd a szendvicset mindkét oldalán aranybarnára. Átlósan vágd félbe a szendvicset, és tálald forrón, ahogy Elvis szerette!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend