2012.04.12.@ 07.04

Fagyi-paparazzo: Így készíts házi banánfagyit

Miközben a Cosmo.hu csapata az ország legtökéletesebb fagyiját keresi, nem szabad megfeletkezned arról a lehetőségről sem, hogy a tökély ott lapul a hűtőszekrényedben. Házi fagyi recept, amellyel öt perc alatt lenyűgözheted a vendégeket… vagy magadat, a kanapén heverve.

Steiner Kristóf
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fagyi-paparazzo: Így készíts házi banánfagyit

A recept csak afféle iránymutató, csoki helyett egész nyugodtan használhatsz aszalt datolyát is – istenien passzol a banánhoz -, ha pedig kísérletező kedvedben vagy, rummal is meglocsolhatod a fagyidat…

Hozzávalók (6 gombóchoz):
5 érett banán
1 tábla csoki
1 kávéskanál viszki (ha nem szereted, készítheted vanília esszenciával is)
Ha édesen szereted, egy kiskanál méz vagy juharszirup

Legyen kéznél:
Éles kés
Tiszta műanyagdoboz
Konyhai robotgép, vagy botmixer

Ilyen egyszerű:
1. A banánokat előző este hámozd meg és törd néhány centis darabokra, majd dobd a mélyhűtőbe. Azért, hogy mindig nekiállhass házi fagyit készíteni, legjobb, ha mindig van fagyasztott banán a frigódban.
2. Amikor már átfagytak, szedd ki őket, és amíg picit felolvadnak egy éles késsel vagdosd a csokit morzsákra.
3. Dobd a banánokat a konyhai robotgépedbe – ugyanazokkal a pengékkel, amellyekkel hummuszt készítesz, vagy épp diót törsz apróra. Akkor van kész, ha selymes krémmé változott.
4. Most szórd rá a csokimorzsát és öntözd meg a viszkivel, majd nyomj rá mégegyszer a gombra. 10-20 másodperc alatt eléri a tökéletes állagot, és már kanalazhatod is a kelyhekbe. Ugye milyen fennséges és finom? És még egészséges is!
Extra tipp: Ha botmixerrel dolgozol, minél kisebb darabokra törd a banánokat mielőtt lefagyasztanád őket. Ebben az esetben nem kell előbb összemixelned a banánokat: csak szórd a fagyott gyümiket egy keverőtálba a viszkivel és a mézzel, és indulhat is a berregés. Nehezebb dolgod lesz, mint robotgéppel, de légy kitartó. A csokit csak az utolsó 10-20 másodpercre szórd bele, amikor a fagyid már kezdi felvenni a végső, csodálatosan krémes állagát.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend