2012.10.11.@ 04.10

Fincsi nutellás falatkák

Ha baráti összejövetelt szervezel, tutira mindenkit leveszel majd a lábáról, ha ezeket a mini nutellás madeleine-eket készíted el!

Birta Brigi
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fincsi nutellás falatkák

Mi kell hozzá?

150 g átszitált bioliszt
125 g enyhén sózott, olvasztott vaj
150 g finomítatlan nádcukor
2 nagy tojás
2 evőkanál tej
1 kávéskanál sütőpor
2 púpozott evőkanál NUTELLA®

Hogyan készítsd el?

1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra.
2. A tojásokat és a cukrot habverővel keverd fehéredésig. Adj hozzá a lisztet, a vajat és 1 púpozott evőkanál NUTELLA®-krémet. Alaposan dolgozd össze.
3. Simíts egy-egy kávéskanál tésztát a jól kivajazott kagylóformákba.
4. Kend meg mindegyik tetejét egy kevés NUTELLA®-krémmel, és süsd 3 percig 220 °C-on, majd csökkentsd a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra, és süsd még 6 percig.

Ha még több nutellás receptet találasz a RECEPTEK ÉDESSZÁJÚAKNAK: NUTELLA című recetkönyvben!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend