2012.10.16.@ 10.10

10 perc kavarás: mogyoróvajas müzliszelet

Találós kérdés: tudod miben hasonlít egymásra a müzliszelet, a gyümölcsnektár és a salátaöntet? Elárulom: mindhárommal kapcsolatban az egészséges étkezésre asszociálunk, pedig általában tele vannak felesleges adalékanyagokkal, tartósítószerekkel és cukorral!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

10 perc kavarás: mogyoróvajas müzliszelet

Amelyik müzliszelet pedig bio cuccokból van összerakva, vagy épp cukormentes, az általában kétszer-háromszor annyiba kerül, mint az egészségtelen rokonai. Hol itt az igazság? A válasz: a konyhádban. Ha ugyanis rászánod magad, secperc alatt olyan finom és egészséges ropogtatnivalót dobhatsz össze, hogy soha többé nem fogsz ráfanyalodni a bolti változatra!

Hozzávalók (8 szelethez):

4 evőkanál mogyoróvaj (nem a krémes, hanem a ropogós fajtából)

4 evőkanál méz, agave, vagy juharszirup

100 gramm zabpehely

50 gramm aranymazsola, vagy aszalt áfonya

1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt

Legyen kéznél:

Egy kisebb lábos

Egy kisebb tepsi (kb. 23X15-ös méretű)

Sütőpapír

Egy jól záródó doboz a tároláshoz

Éles kés

Müzlire fel!

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

  2. A mogyoróvajat és a szirupot kanalazd a lábosba, és kis lángon melegítsd, amíg szépen összeolvadnak – ez nagyjából három perces procedúra lesz.

  3. Ha ezzel megvagy, szórd a zabpelyhet és a lisztet az aranyló szirupba, és keverd meg újra – ugye milyen mesésen illatozik?

  4. Béleld ki a sütőtáladat a papírral, és öntsd bele a masszát, majd told be a forró sütőbe 15 percre, és gyönyörködj a művedben a sütő ablakán át.

  5. Ha megsült, kapd ki a sütőből, és egy éles késsel jelöld meg a vonalakat, amelyek mentén szeletekre, vagy kockákra vágod majd. Csak óvatosan, nem kell a tepsi aljáig hatolnod a késeddel, nem vagy te Hasfelmetsző Jack… vagy müzlifelmetsző Jane.

  6. Amint kihűlt, kiemelheted a tepsiből a sütőpapír kilógó füleinél fogva. Most fejezd be a szeletekre vagdosást – de akár megpróbálhatod törni is őket a vonalak mentén.

  7. Hermetikusan zárodó dobozban akár két hétig is ropogósak és frissek maradnak – de tuti nem tart majd olyan sokáig. Reggeli kávé mellé, egy kis snacknek meló közben, vagy akár vacsi után, desszertként is csudálatos fogás.

Cosmo-tipp: Ha számodra nem élet az élet, és nem étel az étel csoki nélkül, olvassz meg egy tábla csokit, és cikkcakk-vonalban csepegtesd a hüldögélő müzliszeletekre amikor még a tepsiben pihennek.

Címkék: egészség recept wellness

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend