2012.12.21.@ 04.12

Nem kell sütnöd ahhoz, hogy konyhatündér legyél

Mielőtt utolérne a beigli-túladagolás, és a pánik, hogy mit vigyél ajándékba, amikor elkezdődik a családi road-show, mi segítünk neked! Ez a sütemény, sütést nem igényel, gyorsan készen van és isteni finom!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem kell sütnöd ahhoz, hogy konyhatündér legyél

Hozzávalók:

30 dkg darált háztartási keksz

10 dkg olvasztott vaj (nyugodtan tedd egy bögrébe a vajat és 20 másodpercig tedd a mikróba)

½ csomag gesztenyemassza

1 tábla fehér csoki

1 tábla tejcsoki

2 evőkanál piros lekvár

esetleg tört dió vagy mogyoró, mazsola.

Olvaszd meg a vajat és keverd össze a tört keksszel. Lapogasd bele egy kerek (pités) sütőbe és tedd a hűtőbe legalább egy órára (ettől megdermed és összeáll). Vízfürdő fölött olvaszd fel a csokikat, és törd bele a gesztenyemasszát. Szép krémessé fog összeállni. Alaposan keverd el, majd vedd ki a kekszes alapot a hűtőből, kend meg a lekvárral és öntsd rá a csokis masszát. Szórhatsz a tetejére diót, mogyorót vagy mazsolát is! A kész süteményt még egy-két órát pihentesd a hűtőben, és tejszínhabbal tálald!

Cosmo-tipp: vaníliás fagyival is isteni!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend