2013.01.29.@ 14.01

Gastro-girl: Niki és a citromos joghurtkrém mentás-narancsos eperöntettel

Mostantól rendszeresen bemutatunk neked egy Cosmo-olvasót és a legjobb receptjét. A mai cikkből egy észbontóan finom és könnyű édességet tanulhatsz el!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Niki és a citromos joghurtkrém mentás-narancsos eperöntettel

Sörlei Niki, a Kés, villa, kanál bloggere egy nagyon hosszú nevű, de annál könnyebben elkészíthető édességgel pályázott a Cosmo és a Bigin.hu közös játékára. A profiljában még több gyönyörű finomságot találtok, de szerintünk elsőként ezt a joghurtos finomságot próbáljátok ki!

Hozzávaló (4 fő részére, fejenként 2 kis joghurtgúla jut):

– 2 nagy doboz natúr joghurt (jó ha esetleg találsz natúr görög joghurtot, mert annak tejszínesebb, krémesebb az íze, de ha nincs, a sima is megteszi)

– 2 csomag habfix (lehetne zselatinlapokkal is bűvészkedni, de ezzel sokkal könnyebb dolgozni)

– kb. fél kg fagyasztott eper

– 1 nagy (vagy két kicsi) narancs

– 2 közepes méretű citrom (esetleg az egyik lehet lime is)

– 10 dkg cukor (vagy aki fogyózik, annak édesítő)

– egy kis menta (ha nincs, akkor egyszerűen kihagyod)

– normál méretű szilikon muffinformák, de ha nincs kéznél, sima poharak is jók lesznek, csak azokból akkor kanalazni kell majd a joghurtkrémet (a szilikonformából ki lehet borítani tányérra a hűtőben pihentetés után)

Így csináld:

– Először is megmosdatjuk a narancsot és a citromokat, majd lereszeljük a héjukat (csak a sárga részt, mert az alatta lévő fehér már kesernyés), majd egy tálba belefacsarjuk a levüket.
– Egy másik tálba belekanalazzuk a joghurtokat, adunk hozzá ízlés szerint cukrot vagy édesítőszert (igen, ez azt jelenti, hogy folyamatosan kóstolgatjuk), majd beleöntjük a citrom-narancslé és a lereszelt héjak kb. felét. Az egészet összekeverjük (ez ilyenkor a frissen facsart gyümölcslétől elég híg).
– Csomómentesre keverjük a habfixet egy kis gyümölcslével, és ez is megy bele a joghurtba. Végül az egészet a muffin-formákba kanalazzuk (olyan 9-10 lesz tele) és mehet a hűtőbe (nálam egy egész éjszakát állnia kellett, hogy jól megszilárduljon).
– Kb. 1 dl vizet és egy kis cukrot felforralok, miközben kb. 20 dkg epret felnegyedelek, valamint megmosok és apróra vágok (én ollóval szoktam nyesni) úgy 8-10 mentalevelet. Ez megy a cukros vízbe és még mellé küldöm a maradék reszelt citrushéjat és a narancs-citrom levet. Hagyom, hogy addig rotyogjanak együtt, míg össze nem sűrűsödnek. Aztán hagyom kicsit kihűlni, és megy ez is a hűtőbe pihenni másnapig, amikor is óvatosan kiöntöm a formából a megszilárdult joghurtkrémet és nyakon öntöm egy kávéskanálnyi epres öntettel. Hogy még finomabb legyen, fejenként kb. 5-6 szem epret felnégyelek és a kis gúlák mellé halmozom és persze egy kis mentalevél is jár a tetejére.

Ha te is szívesen szerepelnél a Cosmo.hu Gastro-girl rovatában, küldd el nekünk azt a recepted, amire a legbüszkébb vagy! A játék részleteiről ITT olvashatsz!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend