2013.02.01.@ 09.02

Gastro-girl: Betti és a narancsos-citromos torta

Egy újabb tehetséges olvasónk receptje következik: egy igazi téli édesség, ami a szombati vacsi után tökéletes desszert.

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Betti és a narancsos-citromos torta

Betti imád kísérletezni a konyhában, és erről a Bigin-profilja alapján is meggyőződhetsz. A Cosmo.hu és a Bigin.hu közös gasztropályázatára (amire még te is jelentkezhetsz, részletek ITT), ezt a citrusos különlegességet küldte el nekünk:

Narancsos-citromos torta

Hozzávalók:
5 db narancs,
3 db citrom,
kb. 20 db babapiskóta,
2 csomag főzős vaníliás pudingpor,
fél liter tej,
10 evőkanál cukor,
1 csomag zselatin.

Elkészítés:
1. A narancsokat és a citromokat alaposan mosd meg, a héjukat reszeld le – vigyázva, hogy a fehér részt ne reszeld le, mert az keserű.
2. Ha lereszelted a héjakat, pucolj meg 3 narancsot és 3 citromot. A maradék 2 narancsot vágd félbe és facsard ki a levét. A magoktól szabadítsd meg a levet és tedd félre. A megpucolt narancsokat és citromokat vágd kb fél centis karikákra, tedd egy tálba, szórd meg 4-5 evőkanál kristálycukorral, 3-4 órára tedd hűtőbe, és hagyd állni.
3. Ha letelt az idő, vedd ki a hűtőből és csöpögtesd le a levet eresztett karikákat. Folpackkal bélelj ki egy kerek edényt (akár egy hétköznapi piros lábas is megteszi), lehetőleg 2-3 rétegben.
4. A gyümölcskarikákat pakold szorosan egymás mellé, körbe a formába.
5. Tedd fel a tejet a tűzre, keverd el benne a reszelt héjakat. Közben egy kicsi tálban fél deci tejet keverj össze 5-6 evőkanál cukorral és a 2 csomag vaníliás pudingporral. Ha felforrt a tej, öntsd bele a pudingos keveréket.
6. Folytonos kevergetés mellett sűrítsd be, majd amikor kész, a kevés vízzel elkevert zselatinport is borítsd bele. 2-3 rottyanás után zárd el, és addig kevergesd, míg legalább langyosra hűlik. Ha már nem túl meleg, a felét a öntsd a formába.
7. A babapiskótákat mártsd egyesével a kicsavart narancslébe, és tedd rá a krémre. A piskóta nagyon hamar szottyosodik, elég neki annyi áztatás, amíg beteszed és kiveszed. Minél sűrűbben kell a tálba sorakoztatni.
8. Ha kész egy réteg, öntsd rá a maradék zselatinos pudingot, és azt is fedd be áztatott babapiskótával.
9. Folpackkal takard le, és tedd egy éjszakára a hűtőbe. Tortatálra borítva, a fóliát lehúzva tálald!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend