2013.02.05.@ 10.02

10 perc kavarás: áfonyás sárgarépasaláta pirított dióval

Bár a tavasz még várat magára, sosem árt beiktatni néha egy-egy zöldségnapot! Így nem kell a bikiniszezon kezdetén azon görcsölnöd, hogy mi lesz, ha nem jönnek rád a nyári göncök. Ez a saláta tökéletes, öt perc alatt összedobható munkahelyi ebéd, de egy kiadós, nagy vacsi mellé, vagy akár előételként is csodálatos fogás.

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

10 perc kavarás: áfonyás sárgarépasaláta pirított dióval

Hozzávalók, 2 személyre:

2 nagy szem sárgarépa, alaposan megmosva, lesikálva

1 újhegynyi friss gyömbér

1 marék cukrozatlan aszalt áfonya

2 marék dióbél

1 marék friss koriander

1 marék friss mentalevél

½ narancs leve

½ citrom leve

3 evőkanál rizs, vagy fehérbor ecet (de sima ecetet is használhatsz, csak felezd meg a mennyiséget)

6 evőkanál olívaolaj

Só, bors

Kavarásra fel!

Törd a diót apró, de azért nem morzsányi darabokra egy mozsárban, vagy tedd egy zacskóba, és kalapáld egy konyharuhába tekert borosüveggel… Bevallom, én így szoktam.

A répát reszeld le a reszelő nagylukú oldalán, egyenesen egy kényelmes tálacskába, amiben majd pacsmagolhatsz.

Aprítsd fel a kedvenc zöldfűszereidet – ha nem szereted a koriandert vagy a mentát, használhatsz petrezselymet, de még kaporral is isteni. Öntsd a zöld hópelyheket a narancsszín tájra. Ó, be romantikus!

Most szórd bele az áfonyát is, majd most meg a kezed, és alaposan kufircold össze.

Egy serpenyőt hevíts forróra a tűzhelyen, és szórd bele a diódarabkákat, majd folyamatos serpenyőrázogatás közben kicsit pirítsd meg őket, és ezt is zuttyantsd a saliba.

Most jön a dresszing: facsard a narit és a citromot egy csészébe, kínáld meg az olajjal és ecettel, reszeld bele a friss gyömbért, és szórj bele egy csipet sót, és durvára őrölt fekete borsot. Alaposan keverd össze, és öntsd nyakon a salátádat, majd még egy kavirnyálás a kezeddel, és készen is van. Frissítő, illatos, csodálatosan finom, és még jót is tesz neked!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend