2013.02.05.@ 11.02

Gastro-girl: Orsi és a csokis cake pop

Ma egy nagyon különleges finomságot mutatunk be nektek, amelyet egyik olvasónk küldött el a Cosmónak. Mi tuti kipróbáljuk a receptet hétvégén…

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Orsi és a csokis cake pop

Orsi imádja az édességeket, és nem csak elkészíteni (meg persze megenni), de fotózni is, nézd csak meg, milyen szép kajás posztokkal van tele a Bigin-profilja! Ha szívesen megmutatnád te is, mi mindenre vagy képes a konyhában, jelentkezz a Cosmo.hu és a Bigin.hu közös gasztropályázatára (részletek ITT)! Most pedig következzék végre ennek az ínycsiklandó csokis desszertnek a (mindeddig) titkos receptje…

Hozzávalók:

250 g darált keksz

80 g hideg vaj

kb. 1,5 dl tej

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 evőkanál porcukor

3 evőkanál pikáns lekvár (én szatmári szilvalekvárt használtam)

jó minőségű étcsokoládé a popok bevonásához

1. A kekszet a vajat, a kakaóport, a porcukrot, és a lekvárt keverd össze, és annyi tejet önts hozzá, hogy jól formázható masszát kapj. Ezután tedd be egy éjszakára a hűtőbe.

2. Másnap gyúrj belőle kábé 1,5 cm átmérőjű golyókat (ha a golyókészítés közben nagyon megolvadna a massza, akkor még egy fél órára tedd a hűtőbe).

3. A végén mártsd olvasztott csokiba, és várj türelmesen, hogy megszilárduljon a csokibevonat. A cake popokat én félbevágott hurkapálcikákra szúrtam, és a csokibevonás előtt érdemes előkészíteni egy darab hungarocellt is, amibe bele lehet tűzni a kész pop-okat.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend