2013.03.07.@ 15.03

Gastro-girl: Dóri és a mozzarella pesto

Ha már unod a szokásos, boltban is kapható pesztokrémet, készítsd el inkább te, és tedd különlegessé néhány extra hozzávalóval!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Dóri és a mozzarella pesto

Dóri rengeteg finomságot pakolt már fel a Bigin-profiljába, de mivel ma annyira éhesek vagyunk, hogy a sütés-főzésre sem akarunk éhezéssel töltött perceket szánni, egy nagyon gyorsan elkészíthető kaját választottunk, ami pirítósra kenve vagy főtt tésztára zuttyintva is nagyon fincsi és laktató! Ha te is megmutatnád, hogy micsoda konyhatündér vagy jelentkezz a Cosmo.hu és a Bigin közös játékára (részletek ITT)!

Mozzarella pesto

Hozzávalók (2 személyre)

1 mozzarella (a leve is kell)
1 csokor bazsalikom, apróra vágva
1 evőkanál dió (ja igen, ez a fenyőmag helyett, olcsóbb megoldás)
2 gerezd fokhagyma
10 gr parmezánsajt reszelve
10 ml olívaolaj
só, bors

Egy mixerbe dobtam a mozzarellagolyót és a bazsalikomot, jól összedolgoztam. Ezután sorjában ment bele a fokhagyma, dió, sajt, a mozzarella csomagjából visszamaradt lé, végül az olaj. A végén ízesítettem sóval, borssal!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend