2013.03.13.@ 10.03

Gwyneth serpenyőse lilakáposztával és sütőtökkel

A napokban a GOOP-hírlevéllel érkezett meg ennek a varázslatos fogásnak az eredeti receptje, aminek legnagyobb előnye, hogy egyetlen serpenyőben készül az egész, tehát feleannyit kell mosogatni, mint általában.

Steiner Kristóf
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gwyneth serpenyőse lilakáposztával és sütőtökkel

Tartozom egy vallomással: kábé tizenhatéveskorom óta halálosan szerelmes vagyok Gwyneth Paltrow-ba. A sztori akkor kezdődött, amikor a Szép remények című Dickens-klasszikus filmfeldogozásában megpillantottam őt, onnantól fogva pedig az Emmától a Szerelmes Shakespere-en át a Tökéletes gyilkosságig minden filmjét megnéztem.


Gwyneth a Szép remények-korszakban még nem volt túl nagyétkű: a tányérján egy kis darab tökmag látható csak!

Aztán amikor összejött Chris Martinnal, én pedig végérvényesen beláttam, hogy nekem is inkább a saját Chris Martinomat kell megkeresnem a Gwyneth Paltrow-m helyett, továbbléptem… de azért távolról még mindig odavagyok az egész famíliáért. Nem is csoda, hogy Gwinnie online magazinjának a GOOP-nak is rendszeres olvasója vagyok, és mivel a színésznő időről időre megoszt recepteket is, gyakran kísérletezem az ő kreálmányainak vegánításával.

Hozzávalók (6 személyre)

2 szem édesburgonya, meghámozva, nagyobbacska kockákra vágva

3 szál nagyobbacska répa, felkarikázva

1 kisebb sütőtök, meghámozva, kimagozva, szintén felkockázva

½ fej lilakáposzta, keresztbe négyfelé vágva, vékonyan felcsíkozva

2 szem lilahagyma, vékony csíkokra vágva

1 csésze lencse

1 kiskanálnyi köménymag

1 csipet őrölt rómaikömény

1 evőkanál szumák (az Ázsia boltban, vagy a Culinarisban könnyedén beszerezheted ezt a szépséges, bordó fűszert)

Olíva olaj, só, bors

GOOP-time!

Tedd fel a lencsét főni sóval – ha konzervet használsz, ezt a lépést megúsztad, te kis pernahajder.

Fogj egy jókora serpenyőt, vagy teflonlábost, és hevítsd az olívaolajat, majd ha már forró, zuttyantsd bele a hagymát és a káposztát. Sózd, borsozd, és add hozzá köménymagot. Nagy lángon sercegtesd-sisteregtesd, majd ha már kezd megszelídülni, önts hozzá egy kevéske vizet, vedd kisebbre a lángot, és egy fedővel letakarva hagyd békén öt percre. Ha az összes víz elfőtt, kotord kicsit félre a lilán ragyogó zöldséghalmot, önts a serpenyőbe újabb adag olívát, és ha felforrosodott…

…eljött az idő, hogy a sárga zöldségeket is belehajigáld a serpenyődbe. Ha mind megvan, szórd rá a szumákot, és a római köményt. Nagy lángon sütögesd-forgasd át az egész cuccot, majd ha már kezdenek pirulni, mérsékeld a tüzet, dobd a lábasra a fedőt és 25 percen át, időnként megkevergetve főzd majdnem puhára a zöldségeket.

Utolsó lépésként forgasd hozzá a lencsét, majd ismét letakarva még tíz percen át főzd. Amíg ezzel megvagy, aprítsd finomra a korianderzöldet, és ezzel alaposan meghintve tálald a Gwynnie-féle finomságot. Miss Paltrow szerint remekül megy hozzá a frissen szeletelt avokádó, egy kis sóval-borssal-citromlével-olívaolajjal. Hát nem pont olyan, mintha magával Gwyneth-tel vacsoráznánk?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend