2013.03.25.@ 11.03

Gastro-girl: Emese és a serpenyős hajdina lazaccal

Úgy érzed, tudsz úgy kavarni a konyhában, mint Nigella Lawson, és úgy bánsz a sodrófával, mint Julia Child? Akkor itt az idő, hogy megmutatasd magad, mert kifőztünk neked egy jó kis versenyt!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Emese és a serpenyős hajdina lazaccal

A Cosmo.hu és a Bigin közös játékában a legjobb recepteket keressük, szóval ha neked is van egy titkos kedvenced, pályázz vele azonnal! A feladatod annyi, hogy készítsd el életed legeslegjobb receptjét, fotózd le, töltsd fel a képet és a receptet a Bigin.hu képmegosztó site-ra. Ezután küldd el nekünk a kitűzés linkjét e-mailben a cosmopolitan.hu@sanomamedia.hu címre, és te is bekerülhetsz a Cosmo Gastro-girljei közé, mint Emese.

Látszik, hogy mai nyertesünk nem kezdő a konyhában: ez a fogás olyan csúcs, hogy bárkit le tudsz vele venni a lábáról. És ami még jobb: ráadásul nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni! Próbáld csak ki:

Serpenyős hajdina fűszeres garnélával és lazaccal

10 dkg hajdina
10 dkg lazac filé
10 dkg tőkehal filé
10 dkg garnélarák
1 ek reszelt friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
egy chilipaprika
egy piros és egy zöld kaliforniai paprika
3 ek olívaolaj
3 ek osztrigaszósz
1 ek snidling
1 lime leve

1. A hajdinát főzd meg sós vízben. Míg fő, a halat és a rákot öblítsd le, szárítsd meg konyharuhán, és szórd meg jól tengeri sóval.
2. Egy wokban olívaolajon a fűszereket kicsit süsd meg. Add hozzá a feldarabolt kaliforniai paprikát, kicsit pirítsd le őket, majd keverd össze a megfőtt gabobával és tedd őket félre.
3. A halakat és a garnélát süsd olívaolajon egy-két percig, keverés nélkül, majd fordítsd meg őket és hagyd őket at tűzön kábé egy percig.
4. Add hozzá a sülteket a a kásához, óvatosan keverd őket össze, melegítsd nagyjából 20 másodpercen át, majd locsold meg osztrigaszósszal. Szórd meg a finomságokat sniglinggel, csöpögtess rájuk egy lime-ot, és már tálalhatsz is!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend