2013.03.26.@ 14.03

Gastro-girl: Alexandra és a felhőtorta

Ha már ilyen szép téli idő lett, ünnepeljünk egy nagyon finom és nagyon csokis édességgel – ami úgy néz ki, mint egy hóval teli felhőcske!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Alexandra és a felhőtorta

Alexandra tortája igazi különlegesség, mert nem tartalmaz lisztet, szóval a gluténérzékenyek is imádják majd. Tejszínhabot és tortaformát elő: ma felhőt fogunk bodorítani!

Hozzávalók:

250 g csokoládépasztilla, minimum 70%-os
150 g sózatlan vaj
6 tojás: 2 egész, és 4 különválasztva (sárgájára és fehérjére)
175 g kristálycukor
2 teáskanál Cointreau (nem kötelező)
1 narancs reszelt héja

A tetejére:

500 ml tejszínhab
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál Cointreau
fél teáskanál cukrozatlan kakaópor

1. Melegítsd elő a sütőr 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy a 23 cm átmérőjű tortaformát.
3. A csokoládét olvaszd fel vízgőz felett vagy mikróban, majd tedd bele a vajat, hogy elolvadjon.
4. A 2 egész tojást és a 4 tojássárgáját verd fel habosra 75g cukorral, majd keverd bele az olvasztott csokoládét a narancshéjjal és a Cointreau-vel együtt.
5. Egy másik tálban verd fel habbá a 4 tojásfehérjét, közben fokozatosan add hozzá a 100 g cukrot.
6. A két masszát (a csokisat és a tojásfehérjéset) kavard össze.
7. Öntsd a sütőformába, és süsd kb 35-40 percig.
8. Hűlés közben a torta teteje megrepedezik, és a teteje beesik kicsit, de ez nem baj, mivel a tejszínből felvert habot úgyis a tetejére kell halmoznod rusztikusan, pont mint a felhők az égen.
9. A tetejét hintsd meg kakaóporral, hogy még szebb legyen!

Ha te is szívesen megmutatnád nálunk, milyen zseni vagy a konyhában, vegyél részt a Cosmo.hu és a Bigin közös játékán (részletek ITT).

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend