2013.04.02.@ 08.04

Gastro-girl: Renáta és a gesztenyés gluténmentes süti

Akár gluténérzékeny vagy, akár fogyózol, akár gesztenyefannak születtél, ezt a sütit imádod majd te is!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Renáta és a gesztenyés gluténmentes süti

Ha a te konyhafiókod is hasonlóan izgalmas recepteket rejt, ne szégyelld, inkább mutasd meg őket a nagyvilágnak a Cosmo.hu és a Bigin közös pályázatán! A játék részleteiről ITT olvashatsz bővebben. És most megmuttajuk, mit küldött nekünk Renáta, akinek a Bigin-profiljában több finomságot is találhatsz!

Gesztenyés gluténmentes süti


Hozzávalók:

400 g gesztenye
2 db (300g) körte
165 g méz
160 g por nyírfacukor
130 g teavaj
100 g földimogyoró
1 db (30g) citrom leve
20 g vaníliás cukor (fruktózból)
4-5 levél (1g) friss menta
2 db tojás
1 teáskanál (2g) szódabikarbóna

1. A gesztenyét főzzük meg vízben, ez kb. 3 órát vesz igénybe, majd pucoljuk meg őket. Ha nincs a gesztenyének szezonja, gesztenyepüréből is készíthetjük, ebben az esetben kevesebb nyírfacukorral édesítsük.

2. A mogyorót daráljuk le, és adjuk a pépesített gesztenyéhez és a porcukorhoz. Keverjük hozzá a puha teavajat, a tojásokat, a szódabikarbónát, és készítsünk homogén masszát.

3. Egy vajjal kikent tortaformába helyezzük, és 170 °C-on 40 percig süssük. Fedjük le fóliával, ha a teteje barnulni kezd.

4. Eközben a körtéket vágjuk cikkekre, és főzzük meg őket. Mikor megpuhultak, teavajon pirítsuk meg őket.

5. A citromlevet az apró szeletekre vágott mentával és mézzel keverjük össze. A süteményt sült körtével és a citromos-mézes öntettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc+ 3 óra gesztenye főzési ideje
Kalóriatartalom: 2945 kcal; 368 kcal/szelet
CH tartalom: 463,5 g; 57,9 g/szelet
8 szelet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend