2013.04.09.@ 10.04

Gastro-girl: Erzsébet és a spenótos garnéla

Itt a nagy lehetőség, hogy megmutasd, milyen tehetséges vagy a konyhában is! Pályázz a Cosmo.hu és a Bigin közös receptversenyére – és legyél büszke Gastro-girl!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Erzsébet és a spenótos garnéla

Erzsébet igazi nyárváró, mediterrán ínyencéget küldött nekünk, amit pár perc alatt összedobhatsz. Tálald az erkélyen, a kertben vagy minimum az ablakhoz közel, és képzeld azt, hogy már most a tengerparton pihizel!

Ha te is szívesen szerepelnél a rovatunkban, kattinst ide a játék részleteiért!

Spenótos garnéla


Hozzávalók:
500 gr garnélarák
500 gr leveles spenót
500 gr tészta
5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só, bors

1. Felteszünk egy nagy fazékban sós vizet melegedni a tésztának. Ha felforrt beleszórjuk a tészát. Én most teljeskiőrlésű szélesmetéltet használtam. 10 perc után a tésztát leszűrjük.
2. Egy wokban felforrósítunk 3 evőkanál olajat. A rákokat egészben beledobjuk a forró olajba, majd a tisztított, szeletelt fokhagymával megszórjuk a rákokat.
3. Addig sütjük a rákot, amíg szép piros nem lesz mindkét odala (ez kb. 5 perc). A rákokat kiszedjük az olajból.
4. A forró wokban maradt fokhagymás olajon megpároljuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk.
5. A spenótot felöntjük a tejszínnel, összekeverjük a kifőtt tésztával és a sült rákkal.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend