2013.04.10.@ 14.04

Gastro-girl: Zsuzsi és a Susu-szelet

Ilyen sütit még tuti nem ettél: olvasónk a saját találmányának receptjét osztotta meg velünk, ami jóslataink szerint tízezrek kedvence lesz hamarosan!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Zsuzsi és a Susu-szelet

Egy olyan süteménytől, amiben egyszerre van áfonya és gyömbér, nekünk a tárdünk is megremeg, szóval feltétlenül kipróbáljuk majd Zsuzsi finomságát! A Bigin-profiljában egyébként rengeteg ínycsiklandó édességet találtok még, érdemes ott szétnézni! Ha pedig te is szívesen megmutatnád, hogy a konyhában micsoda szupersztár vagy, vegyél részt a Cosmo.hu és a Bigin közös játékában (részletek ITT).

Susu-szelet

Hozzávalók, egy 26 cm átmérőjű, szétszedhető tortaformához:

Az alaphoz:
– 55 dkg margarin
-6 0 dkg cukor nélküli háztartási keksz
– 2 tk fahéj
– 1 tk gyömbér

A krémhez:
– 3 ek áfonya dzsem
– 2 dl tejszín
– 500 g mascarpone
– 3 ek vaníliás cukor
-180 g étcsokoládé
– 2 kk rum

A tetejére:
– néhány szem törökmogyoró

1. Az alaphoz összetörjük a kekszet apróbb darabokra, és összekeverjük a megolvasztott margarinnal.
2. Gyömbérrel és fahéjjal ízesítjük, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy ,hogy a szélét is befedjük. Amíg a krém elkészül, addig a hűtőbe helyezzük.
3. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét is. Közben a csokit megolvasztjuk, és hozzáadjuk a rumot. Miután a csokoládé kihűlt annyira, hogy még folyós, egy laza mozdulattal belekeverjük a mascarponés krémbe az áfonya dzsemmel együtt úgy, hogy olyan színkavalkádot kapjunk, mint a képen. Ezek után a hűtőből kivett tortaformába töltjük.
4. A tetejére érdemes a mogyorót kisebbre aprítani és megpörkölni, majd rászórni ízlés szerint. Ezek után újra hűtőbe tesszük és 1-2 órát állni hagyjuk.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend