2013.04.18.@ 13.04

Indul a Cosmo új blogja: Süti by Ludmilla

Imádod a cupcake-keket, a macaront és a pop cake-t? Akkor most azt is megtanulhatod, hogyan készítsd el őket! Ha követed a ma induló új blogunkat, igazi sütiszakértő leszel néhány nap alatt!

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Indul a Cosmo új blogja: Süti by Ludmilla

Dévay Gabriella Ludmilla egy életvidám, vagány csaj, aki hobbicukrásznak indult, de mára igazi profi lett belőle. Mi másról is beszélgethettünk volna vele, mint a finomságokról!

Emlékszel arra, mi volt életed első sütije, amit teljesen egyedül készítettél el?

A család biztosan jobban emlékszik, mint én, mert állítólag óriási felfordulást okoztam az első igazi sütéssel. 10 éves voltam és akkoriban a rakott túrós palacsinta volt a kedvencem, mindenféle gyümölccsel. Na várj, gyorsan elmondom hogy készül: ezt meg is kell sütin, miután feltekertük a töltelékkel és meg kell szórni gyümölccsel, végül az egészet nyakon önteni egy spéci öntettel (tejföl, tojássárgája, vanília, narancs reszelt héja). Hatalmas adag lett belőle, sokkal több túróval és öntettel, mint kellett volna. Az íze isteni lett és napokig ette az egész család.

Tejszínes kanalas csoki, receptért katt IDE

Mióta vagy szenvedélyes hobbicukrász? Hogyan lett épp ez a kedvenc időtöltésed?

Ha jól emlékszem, 18 éves koromban kezdődött minden. Őrületesen édes szájú voltam (és vagyok a mai napig) és szinte minden nap próbáltam valami édességet készíteni magamnak, abból, amit éppen otthon találtam. Az inspirációt és a tudást sógoromtól is szipolyoztam, aki profi cukrász. Ahogy múltak az évek, egyre nagyobb társasági életet éltem. Sok barátom tanyázott nálam esténként vagy csak hétvégén és szerettem, ha süthetek nekik valami fincsit. Hát így!

Van saját recepted is?

Természetesen van saját receptem, és olyan is, amit felújítottam vagy átvariáltam a mai ízlés, vagy a saját ízlésem szerint. A blogon sok ilyet fogok mutatni, ezért is érdemes olvasni minden nap a posztokat.

A lime-os mascarpone tortát ITT találod

Létezik olyan édesség, amit nagyon-nagyon nehéz elkészíteni, és még rajtad is (majdnem) kifogott?

Életem legnehezebb süteménye a Női szeszély. A mai napig el tudom rontani, pedig sokat készítettem már. Amúgy az egyik kedvenc sütim, mert gyerekkoromban a vidéki nagyikám mindig ezzel várt. Ezt a receptet feltétlen meg fogom nektek mutatni, mert épp olyan az íze, mint a neve.

Jó olvasgatást és még jobb étvágyat a bloghoz: suti.blog.cosmopolitan.hu!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend