2013.04.23.@ 10.04

10 perc kavarás: kaliforniai klubszendvics

Bár a klubszendvics Magyarországon csupán az elmúlt tíz évben kezdett betörtni a köztudatba, az Államokban már az 1800-as évek vége óta kínálják a gigafalatot a különféle menő éttermek. A vega verziót próbáltad már?

Boldozsár
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

10 perc kavarás: kaliforniai klubszendvics

Az eredetileg baconnel, pulykahússal és majonézzel készülő, ditétásnak koránt sem nevezhető szendó a pasik egyik jolly-jokere: ha ezt megtalálják a menün, baj nem lehet. A szállodabárok, amerikai dinerek, és posh reggelizőhelyek étlapjának nélkülözhetetlen vendégét most húsmentes verzióban dobjuk össze.

Hozzávalók (4 személyre):

½ kiló jó minőségű, szeletelt kenyér, lehetőleg az a fajta, amit négyzetalakú szeletekre vágnak (ha nagyon amcsi akarsz lenni, vágd le a héjakat)
2 szem avokádó, meghámozva, kövér szeletekben
10 szem szárított paradicsom
1 csomag (100 gramm) füstölt tofu, hosszában vékonyra szeletelve
10 deka savanyúkáposzta
Csípős mustár
Vékonyra szeletelt lilahagyma
2 szem paradicsom, vékonyra szeletelve
3 szem mandarin, meghámozva, karikákra szeletelve, kimagozva
Mindenféle friss növényi csírák – sok zöldségesnél kapható az iszonyú vicces nevű „csíra mix”
Olívaolaj, só, bors

Irány a klub!

1. Miután mindent szépen felaprítottál, igazából nem sok dolgod marad. Pirítsd meg a kenyérkéket, és egy nagy tálcára helyezd rá az első négy szeletet.

2. Locsold meg őket olívával, kend meg mustárral, pakold meg a friss paradicsommal és lilahagymával, majd dobj rá egy kis borsot, és a káposztát meg a csírát. A tetejére mehet még egy kis mustár, és olíva.

3. Már jöhet is a középső szelet. Olíva, mustár, bors, és avokádó, majd ennek tetejébe a tofu és a szárított paradicsom. A legfelső sorba kerül a mandarin.

4. A legfelső szelet alját kend meg mustárral és csorgass rá olívát, majd koronázd meg, és minden szendvicset vágj félbe egy éles késsel, hogy pöpec kis háromszögeket kapj.

Cosmo tipp: Ha nem szereted a savanyúkáposztát, használj rukkolát és madársalátát, a mustárt pedig megboldondíthatod egy kis kókuszkrémmel is, hogy majonézszerű íze és állaga legyen.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend