Első hallásra sehogy sem passzol össze a lasagne-Nutella kombó, sőt, egyenesen őrültségnek hangzik? Mi is így voltunk vele, aztán kiderült, hogy igazi ízorgia még a nagyon-nagyon édesszájúaknak is! Az ötlet egy brooklyni cukrász fejéből pattant ki, és villámgyorsan hódította meg Amerikát, ami nem is csoda! Az eredeti recept persze szupertitkos, és sodóval töltött cannoli is van benne, ami valószínűleg nem alapértelmezett a háztartásodban, viszont az alábbi elkészítési mód szinte megszólalásig hasonlít rá. Szóval láss hozzá életed legfincsibb karácsonyi desszertjének, ami ráadásul expressz gyorsan megvan és különösebb konyhai tapasztalat sem kell hozzá!

nutella-lasagne-cosmopolitan

1. Főzz meg 25 dkg lasagna tésztát – a csomagoláson lévő elkészítési mód szerint. Majd a megfőtt tésztát tartsd hideg víz alá, hogy már ne puhuljon tovább, és leszűrve tedd félre.

2. Keverőtálban dolgozz el mixerrel kb. 25 dkg ricottát vagy mascarpone krémet, amíg habkönnyű állagú lesz. Majd adj hozzá ízlés szerint cukrot, vanília aromát vagy vaníliás cukrot, és keverd össze ezt is.

3. Pirítsd le darált mogyorót (nem földimogyorót) egy serpenyőben, de vigyázz, mert hirtelen meg tud égni! Ha vöröses lesz a színe, akkor már le is kaphatod a tűzről!

4. Kenj ki vajjal egy tűzálló tálat, majd rakj rá egy réteg lasagna tésztát. Erre jöhet az édesített mascarpone vagy ricotta krém, majd erre egy réteg Nutellát kenj. Végül szórd meg egy kis pirított mogyoróval. Aztán kezdheted előről a rétegezést: tészta, édesített krém, Nutella, mogyi, és így tovább, míg az edény tetejéig nem érsz. A legfelső réteg a lasagna tészta legyen, amit már csak vajjal kenj be vékonyan.

5. Ha az eredeti receptet szeretnéd követni, akkor mályvacukorral is szórd meg a tetejét, ami ha rásül, még mennyeibb – és persze édesebb – lesz. De ha már anélkül is elég kalóriabombának találod, akkor tedd be a sütőbe kb. 25 percre, 160 fokra. Tálaláskor tejszínhabbal, csokisziruppal és reszelt belga csokoládéval díszítheted, ízlés szerint.

Tuti elkérik majd a Nutella-lasagne receptjét a vendégeid is, de csak miután agyondicsértek a szakácstudományodért!

Címkék: advent karácsony karácsonyi desszert karácsonyi recept lasagne nutella torta ünnep