Te is szereted, amikor frissen sült mézeskalács illat járja be az egész lakást? Akkor itt az idő, hogy végre felkösd a kötényt! A recept szuperegyszerű, nem kell pihentetni sem, de ami még ennél is jobb, hogy a végeredmény azonnal fogyasztható, ugyanis nagyon puha! Ráadásul akkor is jól jön, ha elfelejtettél valakinek ajándékot venni: megmutatjuk, hogy lesz az egyszerű sütiből szuper meglepi!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 dl méz

Elkészítés:

A lisztbe szórd bele a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, aztán morzsold bele a vajat. Add hozzá a porcukrot, a tojásokat, legvégül pedig a mézet és gyúrj a masszából jól formázható tésztát. Ne lepődj meg, ha kicsit ragad, a mézes sütik alapja mindig ragacsos. Belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagra, aztán tetszés szerinti formákat szaggass ki belőle. 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek a kis mézik. Arra figyelj, hogy ennél tovább ne tartsd bent, mert gyorsan megég!

mézeskalács-cosmopolitan

Színezd újra!

A mézeskalácssütés nem lehet teljes a máz nélkül! Nagyon sok recept létezik, mert mindenki másra esküszik, de mi mutatunk egy igazán egyszerűt, ami nem csak finom, de könnyű is vele dolgozni, mert nem túl folyós!

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 csésze porcukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz

Keverd össze a porcukrot és a kukoricakeményítőt, aztán nagyon-nagyon lassan adagold hozzá a szobahőmérsékletű vizet is. Ez egyrészt azért fontos, hogy ne legyen csomós, másrészt így nem lesznek benne légbuborékok sem. Töltsd bele habzsákba a masszát és tetszés szerint díszítsd ki vele a mézeskalácsokat. Például rajzolhatsz a mézibábuknak masnit vagy nyakkendőt, de ha ételszínezéket is keversz a masszába, még cuki rénszarvasos sütiket is készíthetsz!

mézeskalács-cosmopolitan

mézeskalács

Meglepetés mézi

Ajándékba szánod a mézes csodákat? Szuperül mutat, ha átlátszó celofánba csomagolod őket, majd a tetejükre kartont tűzöl és egy szép, ünnepi szalagot is erősítesz rájuk. Nagy mennyiségnél viszont inkább az üveges, vagy a dobozos megoldást ajánljuk, ezek ráadásul puhán is tartják a sütiket!

mézeskalács-cosmopolitan

mézeskalács-cosmopolitan

Nem is olyan nehéz, igaz?

Címkék: advent christmas egyszerű gyors karácsony könnyű mézeskalács recept szupergyors recept tökéletes mézeskalács ünnepi készülődés xmas