2013.12.13.@ 11.12

Miss World 2013: Csipkerózsika

Nem véletlen, hogy a herceget teljesen elvarázsolta Csipkerózsika szépsége: el sem hinnéd, milyen jót tesz a bőrödnek az alvás! Ha pedig nem szundikálsz eleget, az akár 10 évet is rádobhat a külsődre!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Miss World 2013: Csipkerózsika

Nos, a ráncokat az álmatlanság könnyen „berajzolja” a pofikádra… Mivel ha nem alszol, a kortizol (stresszhormon) -termelődés ezerrel dübörög, ez pedig konkrétan tönkreteszi a bőröd természetes védekezőképességét, ki­szárad és fakó lesz, irritálódik, és a napsugárzás, szmog és egészségtelen ételek okozta károsodás ellen sem képes felvenni a harcot. Szóval hiába kenegeted gondosan UV-szűrős krémek­kel, nem lesznek olyan hatásosak! A kortizol ráadásul lecsökkenti a kollagéntermelést is, pedig ettől marad fiatal, feszes a bőröd. Azt már alig merjük elárulni, hogy lelassul az önhidratálás is… Úgyhogy lehet, hogy egy álmatlan éjszaka után csak szimplán nyúzottnak tűnsz, de ha rendszeressé válik, megmaradnak a karikás szemek és fakó arcbőr. Szóval irány az ágy, baby!

22:00 – Fellövik a pizsit!
Ha te sem vagy egy álomszuszék, még nem kell bepánikolnod, de ígérd meg nekünk, hogy mostantól kezdve odafigyelsz arra, hogy mikor fekszel le, és ha a 8 óra alvást eleinte nem is tudod betartani, de a 6-ot szigorúan! Azokon a napokon, amikor nincs programod, este 10-kor már ugorj be az ágyba. Hiszen hiába szunyókálsz akár 12 órát is, ha éjfél után szenderedsz el, kevésbé regenerálódsz és töltődsz fel. Miután hazaérsz, azonnal zuhanyozz le, mert ha később tennéd, csak feleslegesen felpörgetne. Lefekvés előtt készíts egy finom, meleg, mézes tejet vagy citromfű teát – ezek nyugtató hatásúak, és könnyen elálmosítanak. Az is fontos, hogy ne kapcsold fel az összes lámpát a lakásban, inkább csak a kisebbeket, a hálószobádból pedig űzd ki az elektromos kütyük többségét. Vacsira olyan ételeket válassz, amelyek könnyen emészthetőek, kerüld a nyers zöldségeket, inkább a párolt verzióra szavazz, és ne nehéz húsokkal lakj jól. Ez nemcsak a szépségedre hat kedvezően…

A cikk folytatását a januári Cosmo 138. oldalán találod!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis