2014.05.13.@ 10.05

Rólad mit gondolnak a melóhelyeden?

Kritizált a főnököd. Beszólt az idegesítő kollégád. Igen-igen, ez nagyon kiborító… De ahelyett, hogy elkenődnél vagy hisztizni kezdenél, inkább húzz hasznot a negatív véleményekből!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rólad mit gondolnak a melóhelyeden?

A belsőépítészként dolgozó Judit sztorija jó példa arra, hogyan használd karrierépítésre a kritikákat. A lány éjjel-nappal a céges meetingre készült, hogy lehengerelje legújabb terveivel a kollégákat és a vezetőséget. Még a megbeszélés előtti napon is késő estig dolgozott a prezin, amikor az irodából hazainduló főnöke megállt a gépénél, belenézett az anyagába, majd odavetette a huszonéves lánynak: „Nos, meg kell, hogy mondjam, valami jobbat vártam tőled!” Judit persze teljesen összetört, és legszívesebben sikított volna egy nagyot.

Biztos neked is rosszulesik, ha néha kritizálnak a munkahelyeden, de belegondoltál már, hogy az ilyen kellemetlen szituációkból jól is kijöhetsz? Kávésbögre-dobálás vagy zokogás
helyett inkább fogadd meg karrierszakértőnk, Kárpáti Olívia tanácsait!

A többiek lustának tartanak?
Alaphelyzet: A főnököd azt vágja a fejedhez, hogy nem dolgoztál eleget egy fontos projekten vagy terven, pedig napokig csak azzal foglalkoztál.

Ciki: Ne sértődj meg, és ne kezdd el látványosan védeni magad!

Menő: Hívd félre, és négyszemközt beszéld át vele a dolgot.
Írd fel a meglátásait, és kérd meg, hogy pontról pontra vegyétek át a projektet. Még az is lehet, hogy csupán azért nem sikerült jól az a bizonyos munkád, mert izgultál, hogy a legjobbat nyújtsd.
Ha a jelenlegi feladaton nem is segít, ezek a felismerések a következőnél nagyon hasznosak lesznek. Az igyekezetet pedig biztosan díjazza a felettesed!

Egyedül 
nem megy?
Alaphelyzet: Az egyik kollégád azt vágja a fejedhez, hogy nem vagy elég önálló a munkádban.

Ciki: Ne fortyogj, inkább gondold végig, hogy miért mondhatta ezt!

Menő: Kérdezz rá bátran, mikor és miben tapasztalta ezt, mert egyrészt előfordulhat, hogy pusztán félreértésről van szó, másrészt ebből látja majd: komolyan érdekel téged a probléma, és szeretnél megoldást találni rá. Úgy érzed, hogy igaza van, és olykor tényleg nem boldogulsz egyedül? Mindenképpen keress a cégnél olyan
segítőkész kollégákat, akik hasonló munkakörben dolgoznak, mint te.
Aztán jöhet egy kis minikurzus!

A cikk folytatását a júniusi Cosmo 98. oldalán találod!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis