2014.07.11.@ 11.07

Az új 5:2 életstílus – 5 nap munka, 2 nap szórakozás

Mostanában alig jut időd a pasidra, és a barátaid is folyton azzal húznak, hogy csak a Facebookról tudják, mi van veled? Akkor ideje, hogy változtass! Már ezen a hétvégén!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az új 5:2 életstílus – 5 nap munka, 2 nap szórakozás

Először is kezdjük egy gyors teszttel. Karikázd be, melyik igaz rád!

Általában így néz ki a szombat reggelem:

A: Elugrom manikűröshöz,  pedikűröshöz, majd egy menő helyen reggelizem.

B: Minden hétvégén elutazom a barinőimmel.

C: Korán elmegyek kardiózni, majd úszom egyet.

D: Összevissza rohangálok: befizetem a számlákat, bevásárolok és takarítok.

Ha a D választ jelölted be, akkor kötelező tovább olvasni! A többi válasz esetében is szuper infókkal leszel gazdagabb.

A barátnőid lassan már fel se hívnak, ha valamilyen programot szerveznek hétvégére, mert úgyis tudják, hogy nem érsz rá? Vagy már nem is emlékszel rá, mikor volt olyan, hogy vasárnap délelőtt csaptatok volna egy spontán shoppingtúrát a csajokkal? Hát ez nem is csoda, ha annyira hajtasz a melóhelyeden, hogy mindennap késő estig dolgozol! Persze szuper, hogy ilyen lelkes vagy, de ha folyamatosan túlórázol, akkor a többi elintézendő feladatodra (mint a bevásárlás, ügyintézés, rendrakás) nem jut időd a hétköznapokon, emiatt kénytelen vagy hétvégente is ide-oda szaladgálni. Ha pedig sosincs (vagy csak nagyon ritkán akad) olyan napod, amikor nyugodtan lazíthatsz, előbb-utóbb totál kimerül a szervezeted, ami a teljesítményeden is meglátszik majd, a hangulatodról nem is beszélve!

Válts új időszámításra!

Hallottál már Jennifer Aniston és Miranda Kerr vadiúj kedvenc diétájáról, az 5:2 módszerről? A lényege, hogy egy héten öt napig bármit ehetsz, a maradék két napban viszont szigorú étrendet kell követned. Ugye ez azért nem hangzik túl vészesen? Akkor mit szólnál, ha a munkában és hétköznapi teendőidben is bevezetnéd ezt a szabályt, vagyis hétfőtől péntekig letudnál minden melót, hétvégén pedig kizárólag lazítanál, buliznál, vagy egyszerűen csak olvasgatnál a kanapén? „Ha hosszú távon sikeres akarsz lenni, a pihenésnek legalább olyan fontosnak kell lennie, mint a munkának – tanácsolja a Cosmo szakértője, Horváth Réka coach. – Az 5:2 módszerrel pedig nemcsak több időd jut majd a szórakozásra, de az irodában is jobban teljesíthetsz, hiszen ezzel a stratégiával megtanulhatod hatékonyabban beosztani az idődet és feladataidat.”

A cikk folytatását az augusztusi Cosmo 102. oldalán találod!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis