Szexi kalandok vs. nagy Ő

Minden Cosmo-lány álma a csillogó eljegyzési gyűrű. Ó, és persze emellett az is, hogy a szexi pasik körberajongják a buliban. Mert bármilyen romantikusan hangzik is az „örökké a tiéd vagyok”, azért nehéz lemondani arról, hogy soha többé első randik, ha megtalálod az Igazit.

2014.08.12. 14:08
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szexi kalandok vs. nagy Ő

Hallottál már a FOMO-ról? Nem, ez nem egy új sztárdiéta Tracy Andersontól, és nem is egy új szereplő neve a Trónok harcában. A „fear of missing out”, azaz „félek, hogy elmulasztok valamit” tulajdonképpen a kapuzárási pánik kistesója, és akár huszonéves lányokat is megtámadhat. Ha te is az áldozatok közt vagy, üdv a klubban, csajszi!

Esküvő helyett flörtök

Olvasónk, Lia (27) ősszel férjhez megy, ám a vőlegénynek fogalma sincs róla, hogy a leendő feleség néha szorong attól, mennyi mindenről kell lemondania a jövőben. „Elvileg minden stimmel: Krisztiánnál dögösebb és rendesebb fickót akkor sem találnék, ha körbeutaznám a földet egy pasivadász valóságshow-val. Ennek ellenére három év kapcsolat után is megdobban a szívem, ha megfordul utánam egy szexi srác az utcán, és ha a pasimmal megyek bulizni, szinte bilincsben érzem magam, amiért nem viszonozhatom a pillantásokat. Nem arról van szó, hogy nem akarok férjhez menni meg családot alapítani Krisztiánnal – persze hogy erre vágyom! –, de nagyon sokszor gondolok arra, hogy mennyire szerettem régebben randizni, flörtölni, ismerkedni. Mindig remegett a lábam 
az izgalomtól, mikor az első randira készültem, vagy mikor először fontam össze a kezem egy pasi derekán… És többet ilyet nem tehetek, ezekről az izgalmakról le kell mondanom, ha összeházasodunk. Jaj, miért gondolok erre annyit? Mintha direkt tönkre akarnám tenni a kapcsolatunkat! Mi a gond velem?”

Kellenek a bókok?

Ha veled is hasonló a helyzet, és beparáztál már attól, hogy egy monogám kapcsolatban élsz évek óta, és emiatt egy csomó másik pasiról lemaradsz, először is nyugodj meg! Nem vagy -nimfomániás, és könnyűvérű sem – ezek teljesen normális érzések. Lehet, hogy egyszerűen csak jobban kellene bíznod magadban és a döntésedben. „A FOMO mögött sokszor egy kis önbizalomhiány húzódik – véli a Cosmo pszichológusa, Tóth-Horváth Gábor. – Ha rosszabb passzban vagy, előfordulhat, hogy nem elég, ha a szerelmednek vagy a legfontosabb, a legszebb, a legszexibb a világon. Szükséged van más férfiak megerősítésére, elismerésére, bókjaira is, hogy elhidd. Persze miközben ezt megkapod, elindulnak az ártatlan flörtök, és mire észreveszed, lehet, hogy már késő” – magyarázza a szakember. Hiszen azzal, hogy nyitsz más pasik felé, el is kezdtél kihátrálni a kapcsolatodból. Ezt persze a szerelmed is észre fogja venni, és már robban is a feszkó. „Egy pasi mindig megérzi, ha a barátnője veszít az érdeklődéséből. Ilyenkor ő is hajlamos lazábban kezelni a kapcsolatot, ami könnyen 
a viszony végét jelenti.”

A cikk folytatását a szeptemberi Cosmo 71. oldalán olvashatod!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis