2014.09.11.@ 11.09

A sorozatom az életem!

Tudod jól, hogy nem kellene este tízkor még befalnod azt a szelet csokis sütit, de nem bírsz ellenállni neki, és végül csaka konyhában kötsz ki. Pont így vagy a sorozatokkal is? Akkor le ne állj az olvasással!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A sorozatom az életem!

Fan vagy függő?

„A sorozatok célja, hogy mindig kíváncsi legyél az új részekre, vagyis függővé tegyenek – kezdi szakértőnk, Gazdag Enikő pszichológus. – A forgatókönyveket úgy írják, hogy a sztorival és karakterekkel minél jobban azonosulni tudj, de a történet mégis egy elérhetetlen világ legyen számodra. Például Serenának a Gossip Girlből éppolyan pasigondjai vannak, mint bárkinek, de mivel az Upper East Side luxusában él, sokkal izgibb a története. Nem csoda, ha újra és újra végig akarod nézni a sztorit.”

Ha viszont azon kapod magad, hogy a barátnőiddel vagy a fiúddal közös programokat is lemondod, nehogy lemaradj az egyik kedvenced legújabb részéről, valószínűleg egy kis szünetet kell tartanod. „De az is ugyanilyen jel, ha otthon állandóan szól a tévéd vagy a laptopod, mert nem bírod elviselni a csendet, és azt, hogy az ismerős szereplők nélkül maradj. Persze néha jólesik eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha mondjuk te is New York elit környékén élnél, vagy éppen vámpírcsajszi lennél. Mikor viszont teljesen beszippant egy sorozat, akkor előbb-utóbb a környezetedben, a hétköznapjaidban is a kedvenc szereplőidet és sztorikat keresed majd. Ez pedig bizony csalódáshoz vezet, mert a saját életedet nem tartod elég izgalmasnak, így inkább otthon maradsz egyedül a képernyőn lévő szereplőkkel. Jobb, ha tudod: a sorozatfüggőség éppen ezért sokszor depressziót is okozhat.”

A cikk folytatását az októberi Cosmo 94. oldalán találod.

Címkék: addikció függőség sorozat sorozatfüggőség

Még több aktualis