2014.10.14.@ 11.10

Hogy veheted meg, amit csak akarsz?

Arról álmodozol, hogy milyen jó lenne a saját pénzedből megvásárolni az első kocsidat, lakásodat, vagy szimplán egy szuper nyaralást lazán kifizetni? Ha eddig csak hírből ismerted a takarékoskodást, és éppen hogy kijöttél a fizetésedből, most önállósíthatod magad money-fronton!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogy veheted meg, amit csak akarsz?

1. Célozd meg az álomszámlát!

Ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat, meg kell álmodnod őket. Szóval nézz ki magadnak egy nyugis napot a noteszedben, amikor tényleg van időd átgondolni, milyen életet képzelsz el magadnak 5, 10, 15 év múlva! De most ne olyan dolgok jussanak eszedbe, mint hogy egyszer szeretnél egy nyaralót a Bahamákon! Hanem sokkal inkább az, hogy milyen lesz egy átlagos napod: Hol élsz? Mik a hobbijaid? Ha pedig ezek mind megvannak, akkor írd is le a terveidet, és kezdődhet a számmisztika! Saccold meg, hogy a kitűzött célokhoz nagyjából mennyi pénzre lesz szükséged – például ha 5-6 év múlva egy saját lakást vennél vagy nagyobba költöznél –, de ne ijedj meg! Teljesen oké, ha a végeredményben kettővel több a nulla, mint amennyire elsőre tippeltél. Most már legalább képben vagy, hogy mennyi pénzt kellene megkeresned, úgyhogy jöhet a második lépés!

2. Összegezd az összegeket!

A valósággal néha nehéz szembenézni, de ha komolyan rá akarsz startolni egy saját álomotthonra vagy kocsira, most nem kerülheted el a randit vele! Kapd elő a számológépet, és kalkuláció indul! Írd össze, pontosan mennyit költesz egy hónapban. Elég hosszú lett a lista, igaz?

A cikk folytatását a novemberi Cosmo 111. oldalán találod.

Címkék: shopping spórolás tanács tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis