2015.03.10.@ 14.03

Éld túl az első 24 órát az új munkahelyeden!

Készülj fel már előző este az első munkanapodra, mert rázósabb lesz, mint egy rapid randi, és izgalmasabb, mint egy afrikai túra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Éld túl az első 24 órát az új munkahelyeden!

Micsoda éjszaka!


Amikor először találkozol az új kollégáiddal, az olyan, mintha rátaláltál volna valakire egy netes társkeresőn, és most először randiznátok. Olvastad az adatlapját, chateltetek is, volt pár telefon, de vajon milyen lesz az első benyomás? Az első nap előtti estén már csak a nagy találkozásra tudsz gondolni, kiválasztod a tökéletes ruhát, átnézed még egyszer a cég honlapját, és átolvasod az ismertetőt, melyet a leendő főnököd küldött. Nézz utána a Facebookon a kollégáidnak is, tanuld meg a nevüket, mert holnap, a bemutatkozás alatt úgysem fogod megjegyezni mindenkiét. Jó benyomást kelthetsz azzal, ha már elsőre a keresztnevén szólítasz mindenkit! Ha nagyon izgulsz, magolj be pár mondatod magadról is. Semmi bonyolult: név, milyen pozícióban fogsz dolgozni, honnan jöttél, és persze már nagyon várod a kihívásokat. Mindenképp aludd ki magad, feküdj le időben. De még mielőtt ágyba bújnál, nézd meg a térképen, hogy merre tudsz kerülni a munkahelyed felé, ha esetleg reggel dugóba kerülnél, vagy ha épp hajnalban kiöntene a Duna, Tisza, Balaton, vagy bármelyik közeledben lévő szeszélyes vízfelület. Ha nem tudsz elaludni, próbálj ki valamilyen relaxációs zenét. A YouTube tele van ilyen videókkal!

„Hajnalodik, kiugrom az ágyból…”


Ha a telefonod ébresztőjének a kedvenc zenédet állítod be, biztosan vidámabban ébredsz. De ez lehet mondjuk egy neked kedves rajzfilm, például a Micimackó főcímzenéje is. Jöhet egy kávé vagy egy finom tea? Ízlés szerint, de csak óvatosan a hajnali ajzószerekkel, mert minden bizonnyal alapjáraton is felpörögve ébredsz. Ahogy anyukád is mondta, a legfontosabb étkezés a reggeli, ezért ha nem is szalonnás tojásrántottával indítod a napot, azért egy joghurtnál többet egyél. A reggeli rutin, mint az evés, az öltözködés, a sminkelés, mind remek aktív meditációk, melyek elterelik a figyelmedet a rád váró feladatról és a stresszről. Ezért kelj időben, ne hagyj ki semmit és ne kapkodj. A ruhád passzoljon ahhoz, amit az állásinterjún a munkaadóid viseltek. Inkább egy kicsit öltözz túl, mint alul, és bármilyen pozícióban is kezdesz el dolgozni, a visszafogottabb, elegánsabb megjelenéssel nem nyúlhatsz mellé.

A többi tippért lapozz az áprilisi Cosmo 98. oldalára!

Címkék: cosmopolitan első nap munka munkahely tipp tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis