2015.06.11.@ 13.06

Segítség, utál a BOSS!

Tudtad, hogy a munkahelyi hangulatodat 70%-ban az határozza meg, hogy milyen a viszonyod a főnököddel? Ha a felettesed és közted nem felhőtlen a kapcsolat, nem érdemes megvárni, míg elmérgesedik a helyzet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Segítség, utál a BOSS!

Egyszer az a baja veled, hogy túl csendes vagy a meetingeken (pedig csak gondolkodsz, mielőtt beszélsz), máskor pedig azért kötözködik, mert zavarja a hangod! Esetleg szimplán leszólja a hobbidat, és (szerinte) vicces megjegyzést tesz még a pasidra is. Valamiért sosem vagy elég jó a főnöködnek, bármit is csinálsz, és ez egy idő után a munkakedvedet és a hangulatodat is befolyásolja? Egy-egy kibírhatatlan kolléga vagy egy rémes természetű főnök miatt sokan képesek megpattanni, de egy Cosmo-lány nem adja fel ilyen könnyen, igaz? Ahelyett, hogy meglépnél, inkább olvass tovább!

Jaj ne, megint hétfő!

„Akárhogy igyekszem, úgy érzem, egyszerűen nem tudok megfelelni a főnökömnek. Bármit csinálok, mindenben talál valami hibát, amit aztán hangosan mindenki előtt szóvá is tesz! Egész héten a péntek délutánt várom, vasárnap pedig szorongva ébredek arra, hogy holnap elölről kezdődik az egész. Ez az első munkahelyem, ráadásul még a próbaidőn sem vagyok túl, de nem adnám fel ilyen könnyen!” Lilla (21)

Naná, hogy a legjobbat akarod kihozni a melódból, de teljesen felesleges azon kattogni, hogy minden fronton azonnal megfelelj. Talán úgy érzed, nehezebb helyzetben vagy, mert te vagy a legfiatalabb, vagy mert ez az első munkahelyed, de hidd el, ha leszámolsz a felesleges stresszel, hosszú távon sokkal jobb lesz a teljesítményed is. Szakértőnk, Havasi Zita karriercoach arra is felhívja a figyelmet, hogy a főnök is lehet rossz passzban: „Ahogy a te napodra is rányomja a bélyegét, ha lekésed a buszt, és a nagy rohanásban leizzadsz, úgy az ő hangulatát is alaposan elszúrhatják hasonló tényezők, ezért ne vedd rögtön magadra az első morcos megjegyzést. Talán összecsaptak a feje felett a hullámok: ahelyett, hogy azon kattogsz, mit rontottál el, próbálj meg könnyíteni a helyzetén, és kérdezd meg, miben segíthetsz. Meglátod, értékelni fogja.”

A többi utálatos főnök sztoriért és profi tippért lapozz a júliusi Cosmo 93. oldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis