2015.09.09.@ 12.09

Amikor férfi a főnököd

Az, hogy a női és a férfi- gondolkodásban vannak különbségek, nem újdonság, igaz? De mi a helyzet, ha a munkahelyeden is egy pasival kell szót értened? Tanuld meg a boss nyelvet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amikor férfi a főnököd

Tényleg van különbség?

Igen! Tudjuk, egyenjogúság van, és a nőket ugyanazok a jogok illetik meg, mint a férfiakat. Ugyanakkor az is tudományos tény, hogy van különbség a két nem gondolkodásmódja között, ezáltal a kommunikációs stílusukban is! Márpedig a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy ne beszéljetek el egymás mellett!

Érezted már, hogy a munkádban nőként jobban kell bizonyítanod a rátermettségedet? De emiatt még nem kell a férfi munkatársakat és feletteseket ellenségként kezelned. Épp ellenkezőleg, próbálj velük minél inkább szót érteni és magad mellé állítani őket. „Nagyon fontos, hogy már a kezdetektől hallasd a hangod, vegyél részt a fontos döntési folyamatokban” – tanácsolja Szegi Anita karrier-tanácsadó.

A szitu: Egy csoportos megbeszélésen kell részt venned, azonban a férfi kollégák mindig túlharsognak. Van egy szuper ötleted, de egyszerűen nem hagynak szóhoz jutni!

Így oldd meg: Ez tipikus, de van rá megoldás! Ha van olyan kollégád, akiben megbízol, beszélj vele a problémádról, és kérd meg, hogy legközelebb ő adja át a szót neked! Például így: „Laura, neked erről mi a véleményed?”

A szitu: Azt érzed, hogy a férfi felettesed nem mer nyitottan és közvetlenül beszélni veled, nehogy félreérthető legyen a helyzet.

Így oldd meg: Gyakran a férfiak is zavarba jönnek attól, hogyan is viszonyuljanak a női kollégákhoz, ezért lehet, hogy inkább elkerülnek, mint hogy szerintük félreérthető helyzetbe keveredjenek. Próbálj meg egy kedves, barátságos lépéssel közeledni, például hívd meg egy kávéra vagy ebédre. Beszélj vele a munkáról, és mondd el, hogy nagyon örülnél, ha tanulhatnál tőle, és támogatna téged a karrieredben.

Még több szuper tippért lapozz az októberi Cosmo 100. oldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis