2015.09.09.@ 13.09

Filterfüggő vagyok!

A tökéletesség csak pár kattintásnyira van: elég egy-két effekt, és már oszthatod is meg az ismerőseiddel a szebb, vékonyabb, továbbfejlesztett változatodat. A menő szűrőktől jobban nézel ki, de akkor mégis miért rombolják az önbizalmadat?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Filterfüggő vagyok!

A Facebookot és az Instát elárasztotta a sok csodacsajkép! És te minél tovább nézed mások szelfijeit, annál inkább kezdesz kételkedni saját magadban… Hiába a hosszasan kiválogatott fotód, mégsem látod magad olyan szupernőnek, mint a többieket. Egy átlagos lány legalább tizenkétszer fényképezi le magát, mire elég jónak találja a szelfijét ahhoz, hogy ki is posztolja. De miért?

A szomszéd Kardashian

A legfrisebb kutatások szerint nagyon rombolja az önértékelést a filtermánia. Néhány éve „csak” a celebek és modellek elérhetetlen szépségére irigykedhettél a fotóik alapján. De ma már a közösségi oldalakon keresztül láthatod, ha a kolléganőd, az egyetemi csoporttársad vagy épp a szomszéd lány néz ki olyan dögösen, mint Kim Kardashian. Megdöbbentő statisztika, de már 10 perc facebookozás után a nők 60%-a csúnyának látja a haját, a bőrét és az arcát! A szépítő appok miatt ráadásul néha még a saját korábbi fotóid is kiboríthatnak. Talán ismered az érzést, mikor megtalálod azt a szuper profilképet, amit még a tavalyi nyaraláson csináltál. Aztán belenézel a tükörbe, és akit ott látsz, az nyomokban sem emlékeztet arra a csini, csokibarna lányra a monitoron – ő valahogy vékonyabb és dögösebb, mint te, és a szeme alatt sincsenek karikák. Ilyenkor jusson eszedbe: azon az estén egy teljes órát sminkeltél, mielőtt elhagytad a házat, újabb fél órát szántál arra, hogy megtaláld a legjobb fényviszonyokat, és legalább tíz filtert kipróbáltál, mire megszületett a végeredmény. Ha most pizsiben, ébredés után olvasgatod a Cosmót, teljesen normális dolog, hogy nem pont úgy nézel ki, mint azon a szelfin – ahogyan a többi lány sem azzal az arccal ébredt, amivel az Instán csücsörít!

Még több meglepő filter-infóért lapozz a szülinapi Cosmo 22. oldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis