2015.10.09.@ 13.10

Anyu jobban szereti a tesómat?

Gyerekként mindig azt hallgattad, hogy legyetek jó testvérek, és karácsonykor is ugyanolyan ajándékot kaptatok, csak hogy ne legyen veszekedés? Mégis mindig azt érzed, hogy a tesód áll az első helyen a szüleidnél, bármit is csinálsz? Akkor tegyél velünk egy kis időutazást!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Anyu jobban szereti a tesómat?

Felmész a Facebookra, és az első bejegyezés a tesódtól származik, aki a legújabb hobbijáról áradozik. Alatta pedig a gratulációk, és igen, még az anyukád is őt isteníti, hogy mennyire szép, tehetséges, és milyen büszke rá. A végén pedig három szívecskét is odabiggyeszt, ami a te szívedbe markol. Azért, mert azt érzed, őt jobban szereti!

Mindenki őt lájkolja

„Legutóbb az apukám 60. szülinapján jött össze a család – kezdi történetét Ági (27). – természetesen a három évvel fiatalabb húgom is ott volt, aminek mindenki nagyon örült, kivéve engem. Petra az a lány, akinek mindig muszáj a középpontban lennie. Engem pont aznap neveztek ki a munkahelyemen, de ez senkit sem érdekelt, mert Petra lefutotta a félmaratont. Amióta csak az eszemet tudom,az ő árnyékában élek. A szüleim állandóan csak vele foglalkoztak, főleg az anyukám. Petra iskolába megy, benevezett egy szavalóversenyre, szerelmes lett… mindenki ujjongott örömé­ben! Bezzeg, ha velem történt valami, az természetes volt. Egy idő után a húgom közelében sem tudtam lenni, ha lehetett, inkább elkerültem. Kizártam a szobámból, megettem a dugicsokijait, és előfordult, hogy azt hazudtam a pasijának, hogy más fiúkkal is jár. Valahol magamat is utálom mindezért, de képtelen vagyok beletörődni, hogy még mindig ő a kis kedvenc!” Te is pont így vagy a tesóddal? Szerencsére van megoldás! „Természetes, hogy egy családban soha nem jut egyenlő figyelem a testvérekre.

A szülők úgy érzik, mindenkinek annyi törődést és szeretetet adnak, amennyire szüksége van – kezdi Kiss Enikő pszichológus. – Gondolj csak vissza a kiskorotokra! Nem lehet, hogy a húgod esetlenebb, sérülékenyebb volt, esetleg hajlamosabb a betegségekre? Na látod, nem azért törődtek veled kevesebbet a szüleid, mert nem szerettek, hanem mert te egyedül is boldogultál. Ha még mindig úgy érzed, hogy mellőzve vagy, beszélj erről az édesanyáddal, és mondd el neki, hogy neked is ugyanúgy szükséged van a megerősítésre és a figyelemre, mert el vagy bizonytalanodva az érzelmeiben. Valószínű, hogy ő ebből soha semmit nem érzett, így elkezdhetitek újraépíteni a kapcsolatotokat. Soha nem késő!”

A folytatásért és a többi szuper szakértői tanácsért lapozz novemberi Cosmo 100. oldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis