Nem vettem észre, hogy terhes vagyok!

Biztosan te is találkoztál már olyan hírrel, hogy az anyuka a szülőszobán jött rá, hogy nem az elmajszolt popcorntól puffadt és görcsöl a hasa… De vajon tényleg előfordulhat, hogy valakinek egyszerűen nem tűnik fel, hogy terhes?

2015.12.10. 12:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem vettem észre, hogy terhes vagyok!

Nyilván felmerül a kérdés benned is, hogy lehet az, hogy egy lány csak későn vagy akár már csupán a kórházban szembesül azzal, hogy éppen szül. Nem volt rosszul? Nem nőtt a hasa? Menstruált végig? „24 éves voltam, amikor szültem a kislányomat – meséli Emma, aki csak az ötödik hónapban tudta meg, hogy terhes. – Igazi meglepetésbaba, mert egyrészt olyan hormonproblémával küzdöttem, ami miatt nem volt minden hónapban peteérésem, másrészt nem is terveztünk akkor gyereket a barátommal. Miután a dokim elmondta, hogy nehezen fogok teherbe esni, bevallom, nem mindig védekeztünk. Mivel nem vagyok éppen túl vékony – a 165 centimhez 80 kiló –, egyáltalán nem tűnt fel, hogy picit megnőtt a hasam és a mellem is. Nem émelyegtem, nem voltam fáradékony, és az első öt hónap alatt háromszor véreztem, azt hittem, hogy a szokásos fura menzesz… Aztán az ötödik hónap elején különös mozgást éreztem a pocakomban, na, ez már tényleg olyan tünet volt, amit nem lehetett másra fogni! Vettem gyorstesztet, és kiderült, hogy terhes vagyok. Pár nap múlva kaptam időpontot a nőgyógyászomtól, aki megsaccolta, hogy kb. hanyadik hétben vagyok, és elküldött a szokásos vizsgálatokra, szerencsére minden rendben volt, a 37. héten pedig megszületett a kislányom.”

De nem is volt jele…

Az egyik leggyakoribb becsapós jel, amire a kismamák hivatkoznak, amikor meglepetésszerűen kiderül, hogy babát várnak, hogy véreztek. Pedig ez csak a terhesség legelejére lehet jellemző! „Sokszor megesik, hogy az első hónapban van vérzés, de az sem hasonló a szokásos havi menstruációhoz – mondja dr. Boros Edina szülész-nőgyógyász. – Olyan pedig nem is volt a praxisomban, hogy valaki a kilencedik hónapig a menstruáció idejében picit pecsételően vérzett volna. Előfordulhat, de extrém ritka” – meséli orvos szakértőnk. Az, hogy a várandós nő túlsúlyos, és ezért nem vette észre, hogy terhes, szintén nem lehet gyakori. Inkább csak a környezetének nem tűnik fel, mert amúgy is van hasa. De még a ducibb lányok babái is a belső szervek felé rúgnak, ha vastag a belek és a hasfal környékén a zsírréteg, akkor is érezhetőek a mozgások.

Az izgis folytatásért lapozz a januári-februári Cosmo 132. oldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis