Hogyan lett a színezés az új jóga?

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy elég napi 30 perc, néhány színes ceruza és egy kifestőkönyv, hogy kiegyensúlyozottabb és kreatívabb legyél, jobban teljesíts a melóban és elűzd a stresszt?
 

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogyan lett a színezés az új jóga?

Gondoltad volna, hogy nemréga legnagyobb hazai internetes könyváruház, a Bookline toplistáját egy felnőttszínező vezette? Az Amazon Best Sellers oldalán pedig jelenleg is négy kifestő található a legjobb 20 könyv között! De miért van az, hogy hirtelen mindenki ceruzaszetteket vásárol, és a színezés lett 2016 legmenőbb hobbija? A Cosmo szakértője, Jónás Zita pszichológus szerint ennek 4 oka is van:

1. Szép álmokat!

kutatások alapján a legjobb, ha lefekvés előtt 1-2 órával minimum 30 percet színezel, mivel lenyugtatja nemcsak az agyad, hanem az egész tested. Így könnyebben beindul az alváshormonok termelődése, és olyan mély álomba szenderülhetsz majd, mint Csipkerózsika!

2. Zen egy darab papíron

Egy stresszes nap után a színezés ugyanúgy segít ellazulni, mintha meditálnál. Rajzolás közben ugyanis a kreatívabb, érzelmesebb jobb agyféltekéd dolgozik, a bal, ami a logikus gondolkodásért felelős, alvó üzemmódba kapcsol. Ebben a relax állapotban csökken a pulzusod, a vérnyomásod, és a stresszhormonok szintje is.

3. A villanykörteeffekt

A színezés felér egy tornával, legalábbis fejben, hiszen fejleszti a gondolkodást és a koncentrációt is. Még a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg is rákapott a felnőttkifestőkre! Saját bevallása szerint színes ceruzával a kezében születnek a legjobb ötletei.

A cikk folytatásáért lapozz a normál méretű áprilisi Cosmo 82. oldalára, ahol exkluzív, Trónok-harca színező mellékletet is találsz!

Címkék: áprilisi szám cosmopolitan felnőtt színező magazin színező trónok harca

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több aktualis