2015.07.16.@ 13.07

Hamarosan kiderül, ki lesz idén a Balaton Királynője!

Kedden tartották a Miss Balaton by Cosmopolitan utolsó válogatóját, ahol 32 lány küzdött a döntőbe jutásért. Mi is ott jártunk, és kifaggattuk Iszak Esztit, aki a verseny kommunikációs tanácsadója és egyben zsűritagja is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hamarosan kiderül, ki lesz idén a Balaton Királynője!

Már javában zajlik az idei Miss Balaton by Cosmopolitan szépségverseny, ahol a ‘Magyar tenger királynőjét’ választják meg. Az első castingokon túl is vannak a lányok, kedden Balatonfüreden pedig a legszebb 32 vett részt az utolsó válogatón. Az egész napos programon a versenyzőknek több feladatban is bizonyítaniuk kellett: először is mindenkinek hoznia kellett valamilyen személyes tárgyat magával, hogy a zsűri jobban megismerhesse őket, majd Seres Attila tanított be nekik egy rövid show koreográfiát, amit aztán be kellett mutatniuk, végül fotózás és műveltségi interjú várt rájuk. Izgalmasan hangzik, ugye?

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

De vajon milyen a verseny egy zsűritag szemszögéből? Iszak Eszti többek között erről is mesélt nekünk…

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

Mesélj, milyen tapasztalataid vannak az idei versenyről?

Tavaly még sok szempontból inkább csak tapogatóztunk, hogy mit keresünk igazán a lányokban, idén viszont már határozott elképzeléseink vannak. Én is úgy fogtam neki, hogy tudom, hogy mit szeretnék változtatni tavalyhoz képest, mit várok a versenyzőktől. Örülök neki, hogy van olyan a top 32 lány között, akire már most rá lehetne bízni a koronát. Persze majd a felkészítő táborban még jobban megismerjük a lányokat, de már most elégedett vagyok sokukkal.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

Te mit keresel a szépségkirálynő-jelöltekben?

Tavaly még inkább úgy voltam az elején, hogy a lányok külseje volt a fontosabb. Idén viszont már az első válogatótól kezdve nézem azt is, hogy ki hogy kommunikál, milyen a kisugárzása, mert a döntőben sem csak az számít majd, hogy ki mennyire szép. Nyilván minden zsűritag kicsit más szempontok alapján pontoz, de nálam – mint kommunikációs tanácsadóként – nagyon fontos, hogy ki hogy beszél, és mennyire tájékozott a világ a dolgaiban.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

A mai casting miben különbözött a korábbi fordulóktól?

Most voltak először személyesebb interjúk, ahol többet tudtunk beszélgetni a lányokkal. Reggel például ugye személyes tárgyakat kellett hozniuk, ami szintén rengeteg mindent elárult róluk. Volt olyan, akin látszott, hogy csak indulás előtt jutott eszébe ez, és felkapta az első dolgot, amit meglátott a szobájában. De többen egészen megható tárgyakkal készültek, például családi fotókkal, kabalákkal vagy egy ládikával, amibe szilveszterkor összeírták a barátjával az idei kívánságaikat, és a listán szerepelt a Miss Balaton by Cosmopolitan szépségverseny is. Később pedig műveltségi kérdéseket is kaptak a lányok, így a nap végére jobban megismerhettük őket. Volt, akiben nagyon pozitívan csalódtam, de sajnos olyan is, akiben kevésbé.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

A döntő előtt még egy felkészítő tábor is vár majd a legjobb 16 lányra. Neked ott mi lesz a feladatod?

Én leginkább kommunikációs tippeket adok nekik, például, hogy hogyan küzdjék le az izgulást a döntő előtt, hogyan ‘melegítsenek’ be a beszélgetések előtt. Plusz igyekszem a későbbiekre is felkészíteni őket: hogy miket mondhatnak egy riportban majd, vagy hogyan kezeljék a bulvársajtót, mert ha váratlanul belecsöppenek ebbe a világba, az elég nehéz tud lenni.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

Tavaly a második udvarhölgy, Parragh Blanka elképesztően bombaformába hozta magát a döntőig. Idén is látni már a lányokon, hogy egyre fittebbek, ahogy közeledik a verseny vége?

Abszolút! A többi zsűritaggal is éppen beszéltük, hogy sokan mennyit változtak, nem is igazán, hogy fogytak, hanem inkább feszesedtek és izmosodtak. Látszik, hogy tényleg odafigyelnek az alakjukra, étkezésre és sportra.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

És te a sok munka mellett hogy tudsz fitt maradni egész nyáron?

Szerencsére szuper géneket örököltem anyukáméktól, bár azért már este 11-kor nem ehetek meg egy egész pizzát büntetlenül, mint mondjuk 18 éves koromban. Power plate-zni szoktam, mert sokszor csak egy fél órás edzés fér bele az időbeosztásomba. Ha pedig több időm van, bikram jógára járok. Persze jobban figyelek az étkezésre is, de inkább csak annyira, hogy nehéz kajákat már nem eszek késő este. Emellett pedig rengeteg vizet iszom, ami szerintem nagyon fontos, mert a narancsbőr ellen is segít, és a bőröm is szebb lesz tőle.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

Milyen terveid vannak még a nyár hátralévő részére?

Hosszú nyaralást még nem tudtam beiktatni, mert a Megállóval minden fesztiválon forgatunk, plusz vidéken is elég sok programunk van. A Balaton Soundon azért még ott maradtam bulizni 2 napot pluszba, de például a héten az Efottra is megyünk. Egyébként a barátnőimmel tervezünk most egy párnapos kiruccanást Balatonfüredre, a családdal meg szerelmemmel pedig majd szeptemberben utazunk el, ha minden igaz, Olaszországba.

miss-balaton-by-cosmopolitan-2015-cosmopolitan

Ezek után kíváncsi vagy, ki az a 16 szerencsés lány, aki részt vehet majd az augusztus 15-ei döntőn? Kövesd a Miss Balaton by Cosmopolitan Facebook-oldalát, ahol július 21-ig bejelentik a továbbjutókat!

Címkék: balaton casting döntő iszak eszter iszak eszti miss balaton 2015 miss balaton by cosmopolitan szépségverseny

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több balaton