Nincs jobb ébresztőóra egy kutyánál

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 18.

Ha rajtam múlna, Anya és Apa sosem aludnának reggel 7-nél tovább! Egy ideig úgy tűnt, Kishúgi még nálam is hatásosabb ébresztőket produkál, de mostanában – főleg hétvégente – ő is simán elalszik akár fél 9-ig is. Ilyenkor Anyáék szeretnének szintén sokáig szundizni, de én általában már napfelkeltétől kezdve nyalogatom őket, hogy keljenek fel. De miért vagyunk mi, kutyák ennyire aktívak reggelente?

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Miért van szüksége a kutyáknak manikűrözésre?

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 14.

Ne kapj frászt, nem a körömlakkozásra gondolok, bár tudom, hogy egyre több eb csekkol be egy kis színfrissítésre (vagy legalábbis a gazdája elviszi). Lakkozás és egyéb díszítés nélkül simán elvagyunk, de a rendszeres körömvágás nélkül már kevésbé. És nem azért, mert megszólnak a kutyafutiban, ha nem elég ápolt, trendin fazonírozott a tappancsmanink, hanem azért mert komoly egészségügyi következményei is lehetnek a túl hosszúra hagyott körmöknek. 

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Melyik legyen 2019 legviccesebb állatos fotója?

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 7.

Ma elkísértem Anyát a munkahelyére, mert úgy látszik, már dolgozni sem tud nélkülem. Gondoltam, segítek neki, de nem vette jó néven, mikor befészkeltem magam az ölébe, a buksimat pedig megpihentettem az alkarján, mert állítólag ettől nem tudott gépelni. Merthogy Anya újságíró/szerkesztő.  Na, mindegy, mivel nem volt jobb dolgom, én is beleástam magam ebbe a média dologba, két szerkesztőségi kajakunyerálás közben híreket olvasgattam. Így futottam bele abba, hogy az idei The Comedy Wildlife Photography Awardson, vagyis a vicces állatfotók versenyén kiválasztották a döntősöket.

(Fotó: Vicki Jauron)

Tovább a teljes bejegyzéshez

A top10 legnépszerűbb kutyafajta Magyarországon

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 3.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége készítette el ezt a listát, amivel kapcsolatban két dolgon is meglepődtem. 1. Bár Magyarországról van szó, csupán két magyar kutyafajta szerepel rajta. 2. Az uszkár nem került be a legnépszerűbb tízbe. Utóbbin annyira ledöbbentem, hogy még a lazacos snackemet is majdnem félrenyeltem.

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Miért esznek a kutyák füvet?

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 1.

A kecskék, bárányok és tehenek (vagy ahogy Kishúgi hívja őke: múúúk) szerint finom, de nekünk, blökiknek ennél jóval kifinomultabb az ízlésünk és egyáltalán nem szeretjük a füvet. Mégis néha szívesen rágcsáljuk, a gazdijaink pedig elképedve néznek ránk a parkban…

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

9 érdekes tény, amit tudnod kell a kutyákról

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 27.

Szeretünk labdázni és enni, és imádjuk a gazdáinkat, ez alap. De azért ennél több is van bennünk. Néhány infón még én is meglepődtem!

Tovább a teljes bejegyzéshez

Macskák segítenek a menhelyi kutyáknak

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 25.

Kishúgi megint fogzik, ami egyet jelent azzal, hogy Apával és Anyával megint sokat éjszakázunk. Őszintén szólva nem értem, hogy miért ilyen nagy ügy, hogy kijön pár foga, én is túlestem ezen babakutya koromban, és letudtam annyival, hogy sokat rágtam. De ő sír, mire mi felkelünk, és amíg Anyáék visszaringatják, én elmélkedni szoktam, illetve böngészem a netet. Egy ilyen alkalommal futottam bele a hírbe, hogy macskák kampányolnak az elárvult kutyusok örökbefogadásáért. Nem is akármilyen cicusok, hanem színháziak. Nem érted? Mindjárt elugatom, miről van szó…

(Fotó: Vizslafotózás)

Tovább a teljes bejegyzéshez

13 halloweeni kutyajelmez, amit nem bírsz ki nevetés nélkül

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 18.

Már két hét sincs hátra, és eljön október utolsó napja, amit a világ egy része úgy ismer, hogy Halloween napja. Ilyenkor pedig az emberek (főleg a gyerekek) vicces jelmezekbe öltöznek be, és édességet kunyerálnak. Sokáig ez a hagyomány csak az angolszász országokban volt elterjedt, de az elmúlt években itthon is egyre többen ünneplik. Sőt, már nem csak az emberek, hanem kutyák is. Sajnos mi édességet nem kunyerálhatunk (pedig ez lenne szerintem a Halloween egyetlen élvezhető része), de jelmezekben parádézunk. Mondjuk a többes szám rám nem érvényes, mert eddig szerencsére megúsztam a kosztümöket. Nem úgy, mint ezek a blökik, akik a New York-i halloweeni parádén vonultak, mint például ez a Hófehérke csivava:

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Ezek a legnépszerűbb kutyanevek Magyarországon

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 14.

Anyának pénteken volt névnapja, amit a Nagyiéknál tegnap ünnepeltünk meg. Ünneplés alatt itt azt értem, hogy Anya kapott virágot (ez mondjuk nem annyira izgatott), a Nagyi pedig finom ebédet főzött (ez persze már nagyon is izgatott). És miközben lefetyeltem a sajtlevest, elgondolkoztam ezen a névdolgon. Van-e például a kutyáknak is névnapjuk? És egyáltalán milyen neveket szeretnek adni nekünk a kétlábúak? A kajakómázásban felcsaptam a pudli guglit, és utánajártam a témának…

(Fotó: Pinterest)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Szombaton kutyás felvonulás lesz Budapesten

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 11.

Nincs még programod holnapra? De ha már van, akkor is tudok egy jobbat: Kutyás Critical Mass felvonulást (vagyis inkább kutyagolást) szerveznek, amivel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra, hogy nekünk, blökiknek – és persze a kétlábúinknak is – mennyire fontos a megfelelő élettér biztosítása.

(Fotó: US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások