Beugatom magam

Forrás: Bambi naplója | 2019 április 8.

Vaúú, Cosmo-lány!

Bambi vagyok, három éves uszkár fiú, és a pofám már ismerős lehet, ha követed a cosmo.hu-t. 2017-ben ugyanis szerepeltem az Ez jogos! blog indulását promózó fotókon. És ugye, hogy jobban hoztam a szerepet, mint Gyilkos a Dr. Szösziben? Na, nem mintha egy csicsavát bármikor is egy lapon lehetne említeni egy uszkárral… Oké, Gyilkos szerepelt egy mozifilmben, de nem volt saját blogja, én viszont most meghódítom a netet. Instán már régóta csaholok (apropó, kövess be: @bambi_thepoodle), ráadásul angolul is megtanultam a nemzetközi kutya spanok kedvéért, de most ideje szintet ugrani. Abban pedig jó vagyok, mármint az ugrálásban. Gondolkoztam rajta, hogy be kéne indítanom a karrierem, és mivel sajnos hivatásos labdakergetőt vagy jutifalat kóstolót sehol nem foglalkoztatnak, úgy döntöttem, blogger leszek. Vagyis inkább dlogger, dog-blogger. Vagy akár eb-blogger. Nevezzük bárhogy, olvashattok majd a mindennapjaimról és fontos kutyaságokról, de először is pár alapinfó rólam:

(Fotó: Eszter Heltai Photography)

1. A nevem története: gazdim (akit hívjunk csak Anyának) mindenképp „B” betűs nevet szeretett volna, a Bambi pedig rögtön megtetszett neki az online kutyanévtárban (igen, kérem, van ilyen!), mert az egyik kedvenc meséje volt. A bundám színe egyébként is hasonlít az őz izékére, ráadásul a hivatalos angol besorolása fawn, aminek a jelentése szintén őz. (Ezt nemrég olvastam a pudli guglin.) Plusz egy Őzjáték nevű utcában születtem, úgyhogy nem volt kérdés, a név passzol hozzám. Csak azt hiszem, apám nem az erdő, hanem a kanapé hercege volt, mert ezt örököltem tőle. Egyébként halkan jegyzem meg, hogy idén Anyáék elfeledkeztek a névnapomról, merthogy kutya névnapok is vannak, az enyém például március 26-án. Emelt adag lazacos jutifalattal sikerült kiengesztelniük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Could you please stop taking photos?! I’m napping. 💤💤💤 #lazyday #sleepallday #dogsofig #instadog #dogstagram #petstagram #poodles #poodlesofinstagram #poodlestagram #poodlelife #poodlelove

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

2. Menthetetlen labdafüggő vagyok, illetve gyakorlatilag bármilyen tárggyal képes vagyok labdázni. Akár órákon át. Általában az emberek előbb unják meg, mint én, ami nagy kár, mert én bármilyen okos vagyok, nem tudom magamnak dobálni a labdát. Néha elfilozofálgatok azon, hogy az egész „az ember megszelídítette a farkast, és így lettek a kutyák” elmélet, totál félreértés. Személyes véleményem, hogy volt egy nagyon játékos farkas, aki rájött, hogy az emberek tudják neki dobálni a labdát, ezért melléjük szegődött, és így kezdődött minden. És mivel nemcsak labdát, hanem enni is kapott, több farkas is követte a példáját, szóval így kezdődhetett a kutya történelem.

3. Ezzel pedig elérkeztünk egy másik fontos tudnivalóhoz: imádok enni. Na, nem ám kutyakaját! Az uszkárok legalább olyan okosak, mint az emberek, szóval szerintem elvárható volna, hogy ember ételt egyenek. Sajnos erről még nem sikerült 100%-osan meggyőznöm Anyát és Apát, de haladunk. Kedvencem például a sajtleves és baconös csirkemáj. De erről majd részletesen mesélek később. Elöljáróban még annyit, hogy ugyan a macskákat finoman szólva is rühellem, egy valamiben irigylem őket: nekik szinte alanyi jogon jár a tejecske. Ezt a kutyáknál is bevezetném, ugyanis imádom! Állítólag mi nem tudjuk megemészteni valami laktóz nevű izé miatt, de ez engem nem zavar. És különben is van már laktózmentes tej!

4. A labdázáson és kajakunyeráláson kívül kedvenc tevékenységeim közé tartozik még az alvás, Anya és Apa párnájának befoglalása, has simogattatás, fűben dörgölőzés, játék Kishúgival, autókázás és agilityzés. Szóval nem panaszkodom, elég klassz életem van, tarts velem a blogon, és ígérem, mindig igyekszem pár perc cukiskodással feldobni a napod!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások