Tényleg minden kutya szeret fürdeni?

Forrás: Bambi naplója | 2019 április 29.

Na, erre a rövid válaszom az, hogy NEEEM! A macskákról mindenki tudja, hogy utálják a vizet, de valamiért a kutyákról elterjedt az a legenda, hogy imádnak pancsizni. Ideje ezzel kapcsolatban tiszta VIZET önteni a pohárba! Egyrészt van a strandolás, amikor Apa újra és újra bedobja a labdámat a Velencei-tóba/Dunába/Balatonba, én pedig Baywatch-sztárokat megszégyenítő gyorsasággal kimentem. Ez még nagyjából élvezetes, és erről majd írok részletesen később, ha már strandidő lesz. De van a másik fajta fürdés: amikor Anya (vagy a kutyakozmetikus) berak egy kádba és lezuhanyoz. Ezt a traumát kellett átélnem múlt hét szombaton is…

(Fotó: US Getty Images)

Ha a tisztálkodó fürdésről van szó, tapasztalatom szerint két csoportra lehet osztani a kutyákat. Egyikük úgy élvezi, mintha a világ legjobb dolga lenne. Hozzátenném, hogy szerintem komoly mennyiségű jutifalattal vesztegették meg őket, hogy színleljenek.

A többiek pedig foggal-körömmel küzdenek a fürdés ellen:

Igen, kitaláltad, én az utóbbi csoportba tartozom. A pudli gugli szerint az uszkárokat eredetileg vízi és/vagy mocsári apportírozásra, vadászatra tenyésztették ki, ezért elvileg a véremben kéne lennie, hogy szeretem a vizet. És ezzel nincs is gond, szeretem a vizet: meginni, Apáról és Anyáról lenyalogatni fürdés után és biztonságos távolból nézni. És még esküszöm, a zuhanyzással sem lenne nagy problémám, ha utána nem jönne a samponozás, és a hajszárítózás-fésülés, amit mindennél jobban utálok. Hiába mutattam Anyáéknak, hogy nekem van egy jobb módszerem a szárítkozásra: párszor megráztam magam, majd villámsebességgel rohangáltam fel-le a lakásban,  végül beledörgölőztem a kanapéba és szőnyegbe. Először még nevettek ezen, de másodszorra már nem engedték, így maradt a hajszárító. Mert állítólag ez kell ahhoz, hogy kellően be tudják lőni a frizkómat. Elismerem, a hajszárító és fésű tényleg csodákra képes, mert ilyenből…

… ezt varázsol:

Anyáék általában azért a kutyakozmetikusra bízzák a bátor feladatot, hogy megsikáljon és rendbe rakja a bundimat. De néha muszáj otthon is fürdenem, ha épp nem tudnak elvinni hozzá, vagy S.O.S. helyzet áll elő, például kakiba fetrengtem séta közben. A három évem alatt ezért elég sok trükköt bevetettek, hogy megszerettessék velem a fürdőzést. Próbálták előadni, hogy ez is egyfajta játék. Még a labdáim közül is bevittek párat a kádba, sőt eljátszották, hogy a fürdő egy agility pálya, a kád széle pedig egy akadály, amit át kell ugranom. Mondták a vezényszót, én pedig ugrottam… ez egy darabig mókás is volt, de aztán egyik alkalommal térdig érő vízben landoltam! Nem is értem, hogy dőlhettem be ennek az átverésnek! Mindenesetre azóta nem tudnak rávenni, hogy beugorjak a kádba, még akkor sem, ha látom, hogy száraz. Ahogy mondják, egyszer volt Budán kutyavásár… Csak nem gondolják, hogy még egyszer magamtól rohanok majd a vesztembe??

Másik taktika, hogy fürdés előtt levisznek játszani a parkba, és kifárasztanak egy maratoni labdázással. Ez ellen még nincs is kifogásom. Sőt, ilyenkor még a fürdés elején vigyorogni is szoktam, de ez maximum az első samponozás idejéig tart.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Don’t let my smile fool you, I don’t enjoy bathtime. 🚿🥺

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Mostanában Kishúgin is prezentálják, ő mennyire élvezi a pancsolást. Azt hiszik, hogy ha eleget nézem őt, akkor majd hirtelen nekem is megjön a kedvem a fürdéshez. Mondjuk Kishúginak nincs bundája, amit utána 20 percig fésülni-szárítani kéne, szóval nem értem az összehasonlítást. Ezzel nem tudnak megtéveszteni.

Érdekes módon azt még nem próbálták, hogy valami kaját adnak, miközben a kádban kínoznak. Pedig szerintem tuti, hogy működne! Persze szárítkozás után mindig kapok jutifalit, ha pedig esetleg elfelejtenék, vigyázzba vágom magam a szekrény előtt, ahol a fincsi kincseket rejtik, egészen addig, amíg le nem esik nekik, hogy elmaradt a bérem. De mennyivel élvezetesebb lenne, ha már fürdés és szárítkozás közben is majszolhatnék valamit?! Ez már másnak is eszébe jutott, mert nézd, milyen szuper találmányt találtam:

Zseniális ötlet! Fel is került a kívánságlistámra. De ha Anyáék csak simán a csempére kenik a mogyoróvajat, azzal is beérem! Megígérte, hogy legközelebb kipróbáljuk, kövess Instagramon (@bambi_thepoodle), ahol majd beszámolok a kísérletről!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások