Mi lesz a kutyáddal, amíg nyaralni mész?

Forrás: Bambi naplója | 2019 május 1.

Ezt a kérdést sokszor szegezték neki Anyának, mielőtt megérkeztem volna, és végül is teljesen jogosan. A válasza az volt, hogy manapság remek kutyapanziók léteznek, ahol biztos jól elleszek majd. De akkor még nem ismert…

(Fotó: Eszter Heltai Photo)

Aztán mikor először próbált lepasszolni kutyanapközibe, hamar leesett neki, hogy a kutyapanziózás nálam nem fog működni. A napközit sem élveztem, a blöki bébiszitter is felvilágosította Anyát, hogy én az a típusú kutya vagyok, aki szívesebben szunyál otthon egyedül. Hogy aztán persze mikor Anya és Apa hazaér, teljes energiámmal rájuk tudjak koncentrálni. A lényeg, hogy vagy ismerős terepen, vagy ismerős emberekkel legyek.

via GIPHY

Szóval mikor először felmerült a gondolat, hogy Anya és Apa síelni utaznak, aktuális lett a kérdés: mi lesz velem? Akkor még csak pár hónapja voltam velük, de már persze családtagnak számítottam, ezért néztem rájuk a gombszemeimmel, hogy „Ugye nem akartok lepasszolni egy idegen panzióba???” Nem akartak. Így kerültek képbe a Nagyiék. Róluk azért tudni kell, hogy előttem egy négylábú sem tette be a mancsait a lakásukba. Sőt, egy darabig úgy gondolták, én sem fogom. Oké, nem indult felhőtlenül a kapcsolatunk, mert az első találkozáskor (mikor Anya hazahozott) belehánytam Nagypapa autójába. (Még egyszer bocsi!) Mondanom sem kell, a harag nem tartott sokáig, cukiságommal hamar meghódítottam őket – és a lakásukat. Szóval mikor Anya és Apa síelni utaztak, én átcuccoltam a Nagyiékhoz. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez nekem is nyaralás lesz! Miután Anyáék otthagytak, picit szomorkodtam, kb. 10 percet… aztán beindult a verseny Nagyi, Nagypapa és Nagybácsim között, amit hívjunk csak úgy „Ki tudja jobban kényeztetni Bambit?” Az élen a mai napig holtverseny van ,amit persze nem bánok. Nagyi állandóan a kedvenceimet főzi ebédre, Nagypapa mellé még kolbásszal és sajttal kínálgat, Nagybácsi pedig non-stop labdázik velem. Az ébren töltött óráim fennmaradó részében pedig sokat simogatnak. Az egyetlen mínusz pont a Nagyi-szállón, hogy az ő hálószobájukban nem mehetek fel az ágyra. Azért kitartóan dolgozom a puhításukon, az elmúlt hónapokban már kétszer megengedték, szóval nem reménytelen ez sem, de így is 10/10 az ellátásom. Mutatom:

Ilyenek a reggeli kávézgatások:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

No amount of ☕ can wake me up this morning 😴 #sundaymorning #coffeetime #withmyuncle #poodlesofinstagram #poodlestagram #poodlesarethebest #dogstagram #instadog #petstagram #pawsome #sleepingdog #poodlesofig #dogsofig

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Alap, hogy helyet kapok az asztalnál is:

Itt meg éppen Nagyit felügyelem, hogy elég sajtot rak-e a lasagnéra, egyben előkóstolok, nehogy esetleg romlott ételt szolgáljon fel. Megy a multitasking, kérem!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I think Grandma needs my help making that lasagne 😝 #doglife #dogstagram #instadog #dogsofinstagram #dogsofig #poodle #poodlelife #poodlepuppy #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A kanapéjukra azért a biztonság kedvéért mindig terítenek egy pokrócot, de ez még jól is esik, mert fincsi puha:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

My plans for a rainy day like today 💤💤💤 #rainyday #sleepallday #dogsofig #doglove #dogstagram #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlestagram #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Hogy miért mesélek erről? Mert tegnap óta megint a vendégszeretetüket élvezem, mivel Anyáék vidékre utaztak rövid időre. Akár engem is vihettek volna, de ott a háznál van egy másik, régi vágású kutya, aki biztos nem nézte volna jó szemmel, hogy ő kint ugat az udvaron, amíg én bent a házban torkoskodom az ebédlő asztal körül. Szóval választani kellett: harcolni az idegen kutyával, aki egyébként jóval nagyobb nálam, vagy két napig a Nagyiéknál sziesztázni? Bölcsen felmértem, hogy utóbbival járok jobban.

Végre kicsit kipihenhetem magam, és élvezhetem, hogy Kishúgi nem ébreszt fel állandóan a legmélyebb álmomból. Plusz ma május 1. van, amikor is hagyomány, hogy kilátogatunk a kőbányai Halmajálisra. Nyammi, ezt ki nem hagynám! Magától értetődő, hogy én is kapok a haltepertőből, meg talán némi sült kolbászt is ki tudok majd kunyizni magamnak, elvégre nem hajtok a bikini bodyra. Tavaly ilyen illedelmesen vártam a finom falatokat:

Hamm, hamm, hamm:

Instagramon beszámolok majd az idei élményeimről is, hadd csorogjon a nálad!

A kajakóma előtt azért hangsúlyoznám a tanulságot: ha leendő gazdi vagy, fontos, hogy számításba vedd, kire tudod majd bízni a kutyusodat, ha neked el kell utaznod, esetleg felújítasz, vagy rossz esetben kórházba kerülsz. Persze sok négylábú élvezi a panziózást és napközit, de nem árt, ha vannak Nagyszülők, akik alig várják, hogy kényeztessék pár napig a szőrös unokájukat!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások