A kutyások legnagyobb ellensége: az eső és sár

Forrás: Bambi naplója | 2019 május 6.

Most, hogy a tavaszi időjárás kidőlt a tavaszi fáradtság miatt, és úgy néz ki, az ősz (sőt van, ahol a tél!) helyettesíti, eléggé aktuális, hogy a kutyázás egyik legkevésbé élvezetes oldaláról beszéljek. Ez pedig az, hogy szó szerint ha esik, ha fúj, velünk muszáj sétálni. Velem pedig labdázni is.

Van, amelyik kutya utálja az esős vagy éppen havas időt, és szinte még pisilni is alig hajlandó kimenni. Vannak blökik, akiket viszont még a legnagyobb zuhé sem zökkenthet ki, és örömmel szaladgálnak csuromvizesen is. Na, én mindkét táborral tudok azonosulni. Ma korán reggel például amint a kapun kilépve szembesültem vele, hogy még mindig esik, ráadásul hideg is van, egy gyors pisi után rohantam vissza. Apa próbálkozott visszahúzni a fű felé, hogy a kakilás se maradjon ki. De mikor ránézett a pofimra, amire kb. az volt ráírva, hogy „Hozhattál volna esernyőt, hogy legalább vécézés közben ne ázzak!”, elengedte a témát. Perpill nem bánom azt se, ha estig nem megyünk ki újra, inkább alszom a jó meleg és száraz agyikómban (értsd: Anyáék ágyában), főleg, hogy Kishúgi ma a szokásosnál egy órával korábban fújt riadót. Sajnos ő még nem érti az esős időben lustálkodás koncepcióját.

Ha viszont az akksim kellően fel van töltve, nem érdekel az eső, sem a hideg, követelem a labdázást. Mondjuk az esőkabátot még ilyenkor sem szívesen viselem el. Amint Anya vagy Apa előveszik, visszasprintelek az ágyamba és próbálok beleolvadni a környezetembe, hátha nem vesznek észre. Ritkán sikerül. Úgyhogy bármennyire is tiltakozom, rám adják azt a röhejes kék dzsekit. Hát, nincsenek ebszemélyiségi jogaim?! Persze még mindig jobb, mintha csizmát meg lábszárvédőt is kapnék, mert hogy uszkároknak már ilyeneket is készítenek. Ha Anyáék ilyenekkel próbálkoznának, szerintem rögtön feladnék egy hirdetést, hogy gazdáim elmeháborodása miatt új otthont keresek. Egyszer próbálkoztak egy átlátszó esőkabáttal, szerintem a fejem mindent elmond arról, mit szóltam hozzá:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Not a huge fan of my new raincoat 😤🌧 #rainyweather #rainyday #dogstagram #dogsofinstagram #dogsofig #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlesofinstagram #apricotpoodle

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Úgyhogy maradt ez a kék:

Mindenesetre a labda könnyen eltereli a figyelmemet a nevetséges jelmezről. Tegnap meg tegnapelőtt is szerencsém volt. Szombaton Nagybácsit érte a megtiszteltetés, hogy a sárban dagonyázhatott velem, tegnap pedig Anyát ajándékoztam meg vele, ha már úgyis anyák napja volt. Oké, kicsit furcsán nézett ránk pár kósza lélek, aki arra sétált. De én büszkén rohangáltam egyre vizesebben, lássa csak mindenki, ki a főnök a mi családunkban: még ilyen időben is lerángatom őket a lakásból! Mellesleg jól esett, hogy egyetlen négylábú konkurencia sem járt a parkban, aki esetleg megkaparinthatta volna a labdámat. Bár hozzáteszem, amilyen gyors vagyok, általában ez csak vizslaspanomnak, Szmokinak szokott sikerülni, de neki is csak azért, mert sokszor ráhagyom, hadd örüljön.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Spring, where are you??? Raining again… 🌧🌧🌧🌧

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Amikor aztán kellően kifulladtam, a többiek meg átáztak, jött a fekete leves. Szó szerint! Ugyanis mehettem a kádba, hogy Anya lecsutakolja rólam a sarat. Egy kiadós labdázás után nemcsak alvázmosásra van szükségem, hanem a pofimat is kezelésbe veszik (elvégre van, hogy a sárból kell kihalásznom a lasztit). Sőt, nem egyszer előfordul, hogy az esőkabát ellenére a hátam közepét is sikerül összekoszolnom. Ezzel próbálom bebizonyítani, hogy teljesen felesleges erőltetni ezt az  egész esőkabát dolgot, de Anyáék még nem vették a lapot sajnos.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Might need a bath after this, but totally worth it 🌧 #dogstagram #instadog #dogsofig #poodle #puppy #poodlestagram #poodlesofinstagram #poodlesofig #rainyday

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A fürdés után ezúttal elmaradt a fésülés-hajszárítózás (amit nagyon nem bántam), mert Anya azzal volt elfoglalva, hogy tisztára mossa a kádat a sárlavina után, majd ugyanezt tette az előszobával. Úgyhogy most afro séróval hódítok. Hogy tetszik?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I would say #beachhairdontcare, but I didn’t go to the beach 😂🤪 Just didn’t let Mom comb out my hair after our rainy playsession. How do you like my messy curly style?

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Mindenkinek szép hétfőt, kitartást az esős időhöz és saras tappancsokhoz!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások