Minden babának kutyával kéne felnőnie

Forrás: Bambi naplója | 2019 május 15.

Előre is elnézést kérek, a mai bejegyzés a szokásosnál érzelmesebb lesz, mert a főszereplője ezúttal Kishúgi, hiszen pontosan ma egy éve lettem nagytesó. Egy éve komoly konkurenciát kaptam cukiság fronton, egy éve le kell mondanom a pihentető napi 16-20 óra alvásról, igen, egy éve megváltozott minden. De azért imádom!

(Fotó: Rabloczky Szilvi Photography)

De még mielőtt arról ugatnék, milyen az élet egy csecsemővel, pár mondat erejéig nosztalgiáznék Anya terhességéről. Mert van az a tévhit az emberekben, hogy minden kutya ösztönszerűen megérzi, ha a gazdája babát vár, és akkor állandóan a hasához bújik, védelmezi meg hasonlók. Hát, lehet, hogy sokat lógtam biológia óráról a kutyasuliban, de ez nálam totál kimaradt. Az persze egy idő után feltűnt, hogy kerekedik Anya pocakja, gondoltam is magamban, hogy adhatna nekem többet a saját kajájából, ne hízzon már annyit. Azt meg végképp nem értettem, Apa miért simogatja és beszél hozzá minden este. Én nem szoktam a vacsorámmal beszélgetni, főleg nem azután, hogy megettem. Jó, mikor már látványosan mocorgott Anya hasa, gyanús volt, hogy itt valami másról van szó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guarding my baby sister. When do I get to meet her? 👶🏻💓 #babycountdown #10daystogo #soontobebigbrother #dogsofig #dogstagram #puppylove #poodle #poodlelove #poodlesofinstagram #poodlesofficial

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Aztán május 15-én nem sokkal éjfél után Anya felébresztett a legszebb álmomból, ide-oda járkált, hiába bújtam oda hozzá, nem tudtam visszaaltatni. Majd hajnali 2-kor felkeltette Apát is, hogy menjenek a kórházba. Gondoltam magamban, ezek sem normálisak, éjjel kórházba menni, mikor az nappal sem vidám hely. Engem levittek sétálni, majd összepakoltak és el is indultak. Ők elég izgatottnak tűntek, de én szimplán csak álmos voltam, úgyhogy kihasználtam, hogy végre nyugi lett itthon és durmoltam tovább. Kora reggel aztán beállított Robi bácsikám, és átvitt a Nagyiékhoz. Hurrá, kényeztetés 3 napig! Majd a mini-szabim letelte után hazavittek, és otthon már várt Anya, Apa… és Kishúgi! Nagyon pici volt, csendesen aludt a hordozójában, én pedig óvatosan megszaglászhattam. Még ajándékot is kaptam tőle: teniszlabdát – amit mondjuk pár nap alatt kivégeztem, de becsszó, azért örültem neki!

Kishúgi az első hetekben még nem sok vizet zavart, leszámítva, hogy éjjel gyakran felsírt, és ilyenkor Anyáék siettek a szobájába. Eleinte én is mindig siettem hozzá, aztán rájöttem, hogy nélkülem is tudják tartani a frontot, úgyhogy pihentem inkább. Vagy legalábbis próbáltam volna. Nehéz volt megszoknom, hogy Anyáék éjszaka rengetegszer kiugráltak az ágyukból, ezzel pedig felébresztettek engem is. Ezért egy idő után nagy duzzogva inkább leköltöztem a saját ágyikómba. De ezt leszámítva Kishúgi teljesen nyugis volt, szívesen bújtam oda hozzá, sőt még hintáztattam is! Na, ez volt a beetetés időszaka…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Good morning, little Emma! 👶🏻+🐩=❤❤ #babyonboard #goodmorning #dogwithbaby #bestfriends #babygirl #dogstagram #dogsofig #doglove #poodle #poodlesofficial #poodlesofinstagram #poodlestagram #magyareb

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Nem sokáig tartott ez a békés idill. Ahogy nőtt, elkezdett kúszni-mászni, és hiába van ezernyi játéka (több mint nekem!), én lettem a kedvenc szórakozása. Mint egy mágnes, úgy vonzom: nem érdekli, hogy én éppen sziesztázok, oda trappol hozzám és kacagva paskol. Próbáltam elijeszteni azzal, hogy megvillantottam neki a félelmetes fogsoromat, de elképesztő módon ezt is csak játéknak fogta fel!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hi there, little sister, it’s me, your fluffy best friend ❤❤❤ #babiesanddogs #bestfriends #dofsofig #dogstagram #dogsofinstagram #poodlesofinstagram #poodlestagram #poodlesofig #poodlesarethebest #doglove #poodlelove

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Szerencsére mostanra kezdi megtanulni, hogy a fogaim és bundám helyett a labda sokkal jobb játék, és egész ügyesen dobálja nekem. Szóval van ebben a tesó dologban potenciál: végre valaki, aki nonstop labdázhat majd velem! Ha pedig elfáradok/megunom, hogy Kishúgi felfordulást csinál a nappaliban, átvonulok a gyerekszobába és ott pihikézek.

Jó, azért halkan bevallom, élvezem, hogy ennyire szeret. Például ha nélkülem megy valahova, mindig puszikat oszt, mikor hazajön. Az esti lefekvés előtt is jár nekem a jóéjt puszi meg simi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Everytime she goes somewhere without me, she greets me with kisses after coming home. ❤❤❤❤

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

És már egyébként jó ideje visszaállt az éjszakai rutinom is, zavartalanul aludhatok Anyáék ágyában, mert Kishúgi nem kel fel éjjel. És persze azt is élvezem, hogy Anya egy éve mindennap itthon van, délután hosszú sétákra megyünk, és napközben is rengeteget játszunk. Mert természetesen ha Kishúgival játszanak, nekem is ott kell lennem, ha ő kap egy új játékot, nekem is meg kell néznem (és szagolnom, nyalogatnom, esetleg rágcsálnom).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Listen, Emma, there are wild animal noises coming from your book. 🐒🐘🦁But don’t worry I’ll keep you safe! 🥰😂

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mom, we’re up from our afternoon nap. Come, get us out of here! 🥰

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Az elmúlt egy évben előfordult, hogy Anyáéktól megkérdezték, nem féltik-e tőlem Kishúgit. Most komolyan?! Tőlem őt? Nem inkább fordítva? Elég hamar meghaladta az én testsúlyomat, mostanra pedig már kétszer nagyobb nálam. Szerencsére Anyáék is csak nevettek ezeken az aggodalmaskodó kérdéseken, sosem zártak el tőle, és nem paráztak azon, hogy esetleg milyen bacikat adhatok át neki egy puszival. Na jó, Apa eleinte igen, de aztán ő is belátta, hogy felesleges parázni ezen, Kishúgi makkegészséges, a betegségek lepattannak róla. Megjegyzem, a pudli gugli szerint a kutyák segítenek abban, hogy a baba immunrendszere erős legyen. Szóval szívesen! És még valami, amit nekem köszönhetnek Anyáék. Kishúgi még csak egy éves, de már megtanult egy fontos leckét: az állatokat szeretni kell. Minden kutyát, cicát, bármit, aminek négy lába van, meg akar ölelgetni. Erre nagyon büszke vagyok! Kellenek a világba az ilyen gyerekek!

(Fotó: Eszter Heltai Photo)

A legjobb dolog egyébként ebben az egész tesó dologban a kaja. Kishúgi egy ideje már nemcsak anyatejet, hanem fincsi ételeket eszik, napi ötször. Ami magától értetődően azt jelenti, hogy én is napi ötször étkezem. Merthogy mindig van egy kis lepattanó. Meg Kishúgi elég hamar rájött, hogy ha igazán be akar vágódni nálam, ad nekem a kajájából. Annyira okos, ugye? Cserébe egyébként néha szívesen megkóstolná az én kajámat is. Mindig odamászik a tálamhoz, hogy felcsipegesse a tápszemeket. Felőlem aztán ehetné, legalább elfogy, de Anyáék ezt nem hagyják neki. Mondjuk nem tudom, hogy ilyen alapon tőlem miért várják el, hogy megegyem.

Lassan be kell fejeznem, mert ahogy hallom, Kishúgi mocorog, mindjárt ébresztőt fúj és akkor jó pár óráig nem lesz egy perc nyugtom sem. Szóval összeségében nagytesónak lenni klassz dolog, még ha picit fárasztó is. Anyáék egyébként belengették, hogy még két gyerkőcöt szeretnének, de nagyon ajánlom nekik, hogy akkor még két kutyát is csatasorba állítsanak itthon, mert egyedül azért hárommal nem fogok elbírni. De ígérem, hogy Kishúginak mindig a legjobb barátja leszek, és még sok szülinapot ünneplünk együtt!

(Fotó: Rabloczky Szilvi Photography)

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások