Ezt árulja el a kutyádról a kedvenc alvópóza

Forrás: Bambi naplója | 2019 május 22.

Reggel 7 óra van, ismét borult az idő, úgy látszik, a nyár elkapott valami komoly betegséget, amiből nem tud kigyógyulni. Az ilyen napokon csak egy valamit lehet csinálni: reggeltől estig lustálkodni. Sajnos Kishúgival ezt még nem sikerült megértetnem, ő esős időben is ugyanúgy pörög, mint máskor. Úgyhogy én egyelőre csak gondolatban szundikázom, ezért is hoztam ma egy alvással kapcsolatos témát. Nézzük az ebek leggyakoribb alváspozícióit!

1. Összegömbölyödve

Mancsok előre vagy magunk alá gyűrve, farkunkat pedig előre húzzuk, mintha csak takaró lenne. Anya szerint ilyenkor olyan vagyok, mint egy szőrös párna. Csak rám ne feküdjön egyszer véletlenül! Egyébként ez a hógolyó póz két dologról árulkodik: vagy akkor szundizunk így, ha fázunk, hiszen jól tudjuk melegíteni magunkat. Vagy akkor, ha valamiért félünk és védeni szeretnénk testünket. Én például általában idegen helyeken szoktam így összekuporodni.

Vagy télen az autóban. Bár szerencsére Anyáék mostanra megtanulták, hogy nekem is illik bekapcsolni az ülésfűtést.

2. Oldalt fekve

A kutyabarat.hu felmérése szerint ez a leggyakoribb testhelyzet. Azt jelenti, hogy a blöki biztonságban érzi magát, relax módba kapcsolt és mélyen szundizik. De a látszat csal! A radarunk alvás közben is működik, és ha a gazdi hív minket/veszélyt érzékelünk/nyílik a hűtő ajtó/Anyáék leülnek kajálni, rekordsebeséggel talpra pattanunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Babysitting is soooo tiring 💤💤💤 #bigbrother #sleepingdog #naptime #dogsofig #dogstagram #poodlesofinstagram #poodlestagram #poodlelove #puppy #magyareb w

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

3. Superdog

Amikor hason fekve mellső lábunkat előre nyújtjuk, a hátsókat pedig egyenesen hátra, mintha csak repülnénk. Bár anya csak békázásnak hívja ezt, mert állítólag úgy állnak ilyenkor a lábaim, mint egy brekinek. Kölyökkoromban gyakran feküdtem így, mostanában már csak akkor, ha melegem van és elterülök a fűben, hogy hűsítsem magam. Állítólag egyébként azok a négylábúak szeretnek így durmolni, akik energikusak, játékosak és nagy a mozgásigényük. Nos, rám ez mind igaz, mégsem ez a kedvenc pózom. Hmm…

4. Kifliként

Itt is a pocakunkon fekszünk, lábunkat felhúzzuk, de nem gömbölyödünk össze, hanem egyszerűen csak oldalra fordítva rakjuk le a földre/mancsukra. Nem tűnik túl kényelmes póznak, ugye? Hát nem is az, ugyanis az izmaik ilyenkor megfeszülnek. Nem is szeretem ezt a helyzetet, csak akkor fekszem így, ha fáradt vagyok, de közben azért  figyelnem kell valamit. Mert mondjuk Anya a konyhában sürög-forog, miután lent labdáztunk. Vagy hallom, hogy a szomszéd husky motoszkál az erkélyen. Egyébként az őrző-védő kutyák tipikus alvópóza, akik mindig szolgálatban vannak. Szegények, nem lehet túl pihentető életük.

5. Égnek álló lábak

Na, ez viszont már kényelmes! Hanyatt vágom magam, mancsaimat felfelé tartom, fejem pedig néha totál kicsavarva pihentetem. Apáék fel nem foghatják, hogy tudok így aludni, de tény, hogy a kutyusok ebben a furcsa helyzetben tudnak a legmélyebben szundizni. Ha a te blökid is gyakran alszik így, azt jelenti, hogy felszabadult, csodásan érzi magát melletted és magabiztos, hiszen bátran felfedi legsebezhetőbb/legszexibb testrészét, a hasát. Ilyenkor kéretik csendben lenni körülöttünk, hogy maxra tölthessük az akksinkat. Amúgy rengeteg verzióját be tudom mutatni ennek a póznak:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

My plans for a rainy day like today 💤💤💤 #rainyday #sleepallday #dogsofig #doglove #dogstagram #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlestagram #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

6. A műugró

Nem tudom, hogy más kutyus is szokott-e így aludni, de nekem mostanában szokásom. Oldalt dőlök, hátsó lábaimat előrehúzom és a mellsők közé rakom, mintha csak műugráshoz készülődnék. De hidd el, eszembe sincs a magasból a vízbe vetni magam! Anyáék szerint akkor durmolok így, ha Kishúgi is a közelben van, és így szeretném védeni az intim szférámat. Hát, van benne valami! Imádom a tesót, de be kell vallanom, nem túl kellemes, mikor a legszebb álmomból egy csapkodó babakéz és sikongatás ébreszt.

6. Gazdihoz bújva

Persze az a legjobb, ha szorosan a gazdikhoz simulva aludhatunk, hiszen falka állatok vagyunk. Én speciel Anyához általában napközben szeretek bújni, bekuckózom a mellkasához, ha ledől pihizni. Sajna ez egyre ritkábban fordul elő, hiába mondom neki, hogy lazíthatna.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Little sister is taking a nap, so it’s my time to cuddle with Mum 💝 #netflixandchill #weekendvibes #dogstagram #instadog #dogsofig #petstagram #poodles #poodlesofinstagram #poodlelife #poodlelove #poodlesofig

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Éjjel pedig Apához bújok: befészkelem magam a felhúzott lábához. Neki állítólag nem túl kényelmes, mert nem hagyom mozogni, de hát én csak szeretném melegen tartani, nehogy megfázzon éjjel. Szóval szívesen, Apa! Ha viszont sokat mocorog és nem hagy békén, bosszúból átköltözöm az oldalához és fokozatosan elkezdem kitúrni az ágyból. Ez a szupererőm: ugyan csak egy 5 kilós törpeuszkár vagyok, de képes vagyok arrébb nyomni egy 190 centis embert is! Úgyhogy jó lenne, ha belátná, hogy neki is pihentetőbb, ha hagy a lábához kucorodva aludni. Anya múlt héten hajnalban kelt munka miatt és lefotózott minket:

Az arckifejezésemből azért leolvasható, hogy a világképembe nem egészen fér bele, hogy valaki munka miatt korán felkeltsen:

Végül mutatok még best of szundi képet:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

It’s so comfy here! 😇💤 #sleepallday #doglife #lazyday #dogstagram #dogsofig #doglove #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlelife #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Happy new year everyone – I’m done for tonight 💤😂 #tb #throwback #happynewyear #hello2018 #dogstagram #instadog #dogsofig #dogsofinstagram #poodle #puppy #puppylove #poodlelove #poodlesofinstagram #poodlesofficial

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Recharging my battery. 💤💤 #sleepallday #rainyday #dogstagram #petstagram #dogsofig #dogsofinstagram #poodlesofinstagram #poodles #poodlelove #poodlelife #poodlesofig #magyareb #toypoodle

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A te kutyád milyen pózban alszik szívesen?  Várom a fotókat, addig is nyomom a szundit, mert elfogott az álmosság és Kishúgi is visszavonulót fújt. Hiába, már vagy két teljes órája felkeltem, muszáj újra pihikézni.

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások