10 kutya, akinél túlszaladt a kozmetikus fantáziája

Forrás: Bambi naplója | 2019 június 20.

Van egy hely, amitől legalább annyira irtózom, mint az állatorvosi rendelőtől: ez a kutyakozmetikus szalonja. Pedig nagyon kedves nénihez visz anya (pacsi Móninak!), egyszerűen csupa olyan dolgot művel velem, amit nem szeretek: megfürdet, levágja a körmömet, kiszedi a szőrt a fülemből, hajszárítóz, fésül, lenyír. Mivel uszkárnak születtem, ezen a tortúrán 4-6 hetente át kell esnem, különben elhanyagolt lesz a bundám. Szóval az uszkárok élete cseppet sem könnyű, kérem! Bár legalább engem nem visznek mindenféle kreatív kutyakozmetikusi kiállításra, ahol a felismerhetetlenségig formázzák szegény szőrmókokat…

(Fotó:  Ren Netherland/Pinterest)

Anya már ma elkezdett felkészíteni lelkiekben, hogy holnap bizony ismét eljön a hónap legutálatosabb napja: komplett generálra megyek a kutyakozmiba. El is kezdtem böngészni Pinteresten a különböző uszkárfazonokat, hátha esetleg kedvem támad beújítani egy új fazont a strandszezonra. Na, és ekkor bukkantam rá a következő.. hmm… nem is tudom, minek nevezzem őket… alkotásokra (???). Mint utánaolvastam, Amerikában az utóbbi években nagyon népszerű lett a kreatív kutyakozmetika, sőt versenyeket is szerveznek a témában. Isteni mázli, hogy nem a tengerentúlon születtem!

A kutyák sokkal okosabbak a csacsiknál, ezt kikérem a nevünkben! 

És tevék sem szeretnénk lenni, köszönjük.

Tény, hogy az uszkárokat sokféleképpen lehet megnyírni – és minden stílusban cukik és/vagy jóképűek vagyunk, ezt a pudligéneknek köszönhetjük. Egyébként persze nem csak uszkárok modellkednek ilyen kreatív kiállításokon. Még azt is elfogadom, ha valaki színezi a kedvence bundáját (persze csakis állatbarát festékkel, és csak akkor, ha a négylábút ez nem zavarja). De nem fér a buksimba, hogy miért jó, ha valaki bohócot csinál az egyébként csodaszép kutyájából?

És a bohócot most szó szerint értettem.

Oké, hogy minden kutyában lakozik egy vadállat, de azért ez már talán sok.

Csak nem a Szezám utca castingjára készül?

Elképzelem, hogy ezek a szegény blökik a kiállítás után lemennek a környékükre sétálni, és a kutyafutiban a többiek ferde szemmel néznek rá, hogy vajon milyen állat lehet. Merthogy ilyen csicsás kutyát még a CosDogpolitan divatanyagaiban sem látni.

Felajánlok egy darabot a kedvenc lazacos jutimból annak, aki megmondja, hova tűnt a kutya szeme. 

Nem beszélve arról, hogy szegény modellkutyákat 2-4 órán át nyírják/festik/fésülik, mire elkészül a nagy mű. Biztos vagyok benne, hogy ezt az időt szívesebben töltenék valami hasznosabb tevékenységgel, pl. labdázással, alvással, evéssel, sétával. Remélem, hogy a gazdijuk otthon azért a legfinomabb falatokkal és sok-sok simogatással kárpótolja őket.

Itt vajon azt szerette volna kifejezni a művész, hogy ez a kutya nem eszik uszkárokat?!

Az arckifejezéséből ítélve szívesen elküldené a kozmetikusát egy messzi-messzi galaxisba.

Mondjuk a világon nincs annyi jutifalat, amiért hajlandó lennék ilyesmit bevállalni. Ha valaha modellkedésre kényszerítenének, bosszúból a színpadról egyenesen keresnék magamnak egy óriási pocsolyát és belefetrengenék. Különben is, vajon a kiállítás után pár nappal hogyan fest ezeknek a modellebeknek a bundája? Vagy minden reggel kezelésbe veszi őket egy glam csapat, mint a Kardashian-lányokat?

Ez még talán a riói karneválra is túlzás volna. 

Ilyenkor azért örülök, hogy én egy átlagos kutya átlagosnál jobban elkényeztetett életét élem. És becsszó, igyekszem jól viselkedni holnap a kozmetikusnál!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások