5 érv a kutyabarát esküvők mellett

Forrás: Bambi naplója | 2019 június 24.

A hétvégén ismét Nagyiéknál vendégeskedtem, mert Anyáék vidéki esküvőre voltak hivatalosak. Persze imádom a Nagyi-hotelt (bár most már Kishúgi is ott nyaralt, szóval kevésbé volt nyugi), de azért klassz lett volna esküvőzni is. Merthogy ezidáig az ilyesmi kimaradt az életemből. Illetve nem teljesen, mert tavaly tavasszal ott lehettem Anyáék mini-weddingjén. Ám akkor a lagzizás-kajálás elmaradt, mert csak egy gyors városházi szertartást tartottak, mondván az idejüket és pénztárcájukat lefoglalta a lakásfelújítás és Kishúgi érkezése. De így is nagyon örültem, hogy velük ünnepelhettem, szóval eldöntöttem, hogy a mai posztomat annak szentelem, hogy a gazdikat meggyőzzem, milyen klassz dolog, ha a négylábúakat is meghívják a Nagy Napjukra.

(Fotó: US Getty Images)

1. Vacsimaradék? Ugyanmár!

Néha nehéz rávenni a násznépet, hogy teljes erőbedobással bulizzon, miután elfogyasztott egy sokfogásos vacsorát. Na, erre a kutyák jelenléte tökéletes megoldás! A leghatásosabb kunyeráló tekintetünkkel gondoskodhatunk róla, hogy a vendégek ne zabálják túl magukat. Nem is feltétlenül tartok igényt saját székre az asztalnál, beérem azzal is, ha körülötte sündöröghetek.

Nem mellesleg a felszolgáló-takarító személyzetnek is sok-sok órányi munkát tudunk megspórolni azzal, hogy szívesen előmosogatjuk az összes tányért. Ha pedig a svédasztalon hagynak egy kis maradékot, villámsebességgel eltüntetjük. Semmi pazarlás, semmi extra törölgetés, szemetesbe dobálás. Mehet minden edény azonnal a mosogatógépbe. Sajnos hiába írunk 2019-et, még mindig sok rendezvényhelyszínre tilos kutyákat bevinni, pedig látható, hogy ők is jól járnának velünk.

2. #photooftheday

Az Insta-korszakban mindenki extra különleges esküvői fotókat szeretne. És hát bizonyított tény, hogy nincs erősebb lájkmágnes a kutyáknál! Szívesen pózolunk a gazdijainkkal, a kedvükért még akár ünnepi ruhácskát vagy nyakkendőt is viselünk, nehogy kilógjunk a szépen felöltözött násznépből.

(Fotók: Pinterest)

Ha a kutyus és a gazdi elég bevállalósak, akár egy hasonló tánccal is elkápráztathatják a vendégeket és persze a YouTube-nézőket:

3. Főszerepben az ebek

A legtöbb menyasszony iszonyatosan izgul az esküvő előtt, és nemcsak azért, mert ez élete egyik legfontosabb eseménye, hanem mert cirka 100 ember figyeli majd, ahogy bevonul a szertartáson. Ha viszont mindezt kutyával teszi, nem kell attól paráznia, hogy milyen égő lesz, ha esetleg elbotlik vagy hasonló. Garantálom, hogy 10-ből 9 ember úgyis csak a cuki kis szőrmókot figyeli majd, ahogy lépdel mellette!

Én például Anyáék esküvőjén teljesen átéreztem, hogy ez valamilyen oknál fogva egy nagyon fontos esemény, és hiperizgatott lettem már a bevonuláskor. Később is ide-oda ugrálgattam,  a szőnyegbe dörgölőztem, cukiskodtam – szerintük kicsit elloptam a show-t, pedig csak a feszkót akartam oldani. Ami egyébként sikerült. Szóval szívesen.

(Fotók: Eszter Heltai Photo)

4. Négylábú babysitter

A gyerekeket nem mindig könnyű lekötni a szertartás idejére, és később is fejfájást okozhat a felnőtteknek, hogy miközben ők nyugodtan ennének-innának, a kisebbek össze-vissza szaladgálnak. Ha viszont kutya is van a násznép között, szinte biztos, hogy a gyerkőcök vele akarnak foglalkozni/játszani. Mondjuk ilyen esetben nem árt szegény blökinek emelt adagú jutifalattal jattolni, hogy vállalja a gyerekmegőrzést. Én már csak tudom, milyen kemény meló az! Egyetlen kivétel, ha labdáztatásról van szó, ha a gyerekek dobálják nekem a labdát, akkor térítésmentes a babysitter szolgáltatásom.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Teaching little Emma how to throw the ball for me. She’s finally getting the hang of it. 🥎➡🐶

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

5. Teljes a család

A legkomolyabb és legfontosabb érvemet hagytam a végére: mi, kutyák is a család része vagyunk. Természetes, hogy mi is szeretnénk megünnepelni a gazdi(jai)nk boldogságát. Tudom, hogy macerás olyan helyszínt találni, ami kutyabarát, és nem egyszerű az esküvői forgatagban még ránk is figyelni. De ha a legjobb szőrös barátod is ott lehet veled életed nagy napján, megéri a fáradtságot, ugye?

(Fotók: Eszter Heltai Photo)

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások