30 ok, amiért nekem van a legjobb kutya-apukám

Forrás: Bambi naplója | 2019 július 17.

A mai nap különleges, mert Apa 30 éves lett. Remélem, hogy Anya nem csak tortával készül neki, hanem valami finom husival is, amiből én is kapok majd. Én viszont ajándékot nem tudok venni, hiszen igazságtalan módon a boltokban pudlikat nem szolgálnak ki. Ezért úgy gondoltam, a mai blogbejegyzéssel ajándékozom meg őt. Összegyűjtöttem 30 dolgot, amiért szeretem.

(Fotó: Eszter Heltai Photo)

1. Megmutatta nekem, milyen jó dolog tejet inni. Ő majdnem minden este ledönt egy bögrével, és sokszor sikerül kikunyiznom tőle magamnak is. (Tudom, a kutyáknak egészségtelen a tejecske, de a laktózmentes nem.)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Are you sure there’s no milk left in there? Let me check that! 👅🥛 #lovemilk #gotmilk #dogstagram #instadog #petstagram #dogsofig #poodles #poodlove #poodlestagram #poodlesofig #poodlegram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

2. Nemcsak a tejéből, de általában minden ételéből ad nekem. Még akkor is, ha Anya ráparancsol, hogy ne adjon, mert nem eszem a saját kajámat. Nem tud ellenállni a könyörgő tekintetemnek.

3. Mindegy, hogy esik vagy fúj a szél, fáradt vagy késésben van, reggelente ő visz le sétálni. Mondjuk előfordul, hogy még szundiznék, és éppen nincs kedvem kikelni az ágyból, de neki elnézem a hajnali keléseket is, és ilyenkor nagylelkűen hagyom magam kicipelni a lakásból.

4. Mikor hazajön, természetes, hogy nemcsak Kishúgi kap puszit és simit, hanem én is.

5. Az ő lábhajlatába lehet a legkényelmesebben bekuckózni. Amint lefekszik, én ott termek mellette.

6. Hiába mondja, hogy túl fáradt, általában rá tudom venni egy kis labdázásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I know you wanna play with me 🥰 #cantsaynotome #puppyface #playtime #balladdict #dogstagram #instadog #poodlegram #poodlesofinstagram #poodlesofig #poodlelove

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

7. És ha már labdázás: nemrég rendelt valami robotos építő szettet, amivel állítólag tudna csinálni nekem labdahajító gépet. Mondjuk ehhez azóta sem kezdett hozzá, de a szándékot is értékelem.

8. Anya szereti felemlegetni, hogy Apa pár éve még azt mondogatta, nem akar kutyát a lakásba. Most pedig, ha esetleg nem vagyok otthon, azt mondogatja, mennyire hiányzom.

9. Kettejük közül ő volt az, aki először felhívott az ágyba, hogy aludjak velük. Most már persze néha panaszkodik, ha kitúrom a helyéről álmában, de nem érti, hogy csak szeretnék minél közelebb bújni hozzá. És néha túl közel sikerül.

10. Megtanította, hogy a Dunától nem kell félni. Sőt, kifejezetten jó dolog, ha bedobja a labdámat, nekem meg ki kell hoznom, mert közben lehűtöm magam a fincsi vízzel.

11. A Balaton már nagyobb falat volt, de arra is rávett, hogy magamtól beússzak egy stégről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enjoy the weekend, everyone! 🌊☀ #weekend #sun #relax #balaton #lakeside #wetdog #dog #doglove #dogsofig #dogstagram #instadog #puppy #puppylove #poodle #poodlegram #poodlelove #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

12. Sőt, a hóval is ő ismertetett meg először. Első telemen még Budapesten nem havazott, mikor Apával autóba pattantunk és elmentünk a Mátrába játszani. Amikor pedig már majdnem hógolyó lett belőlem, bekapcsolta a fűtést a kocsiban, hogy kiolvadjak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amikor először ugráltam hóban. ❄🐶❤ #throwback #tbt #snow #wintertime #funinthesnow #kekesteto #dailydog #dogsofig #dogs #dogsofinstagram #poodle #poodlepuppy #poodlelove #worldofcutepets

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

13. Egyik születésnapjára nem magának kért ajándékot, hanem nekem: kutyavédő huzatot az autóba, hogy legyen hátul saját utazó lakosztályom. Mondjuk ezt be kellett áldoznom, mikor megérkezett Kishúgi, mert a gyereküléssel nem kompatibilis.

14. Egyébként nagyon vigyáz az autónkra, de rám nem tud mérges lenni, ha összenyalogatom az ablaküvegeket. (Azért mondjuk igen, ha sáros lábbal ráugrok a bőrülésre.)

15. Mikor két éve meg kellett műteni a szememet, szabadnapot vett ki a munkahelyéről, hogy elkísérjen, és ott legyen Anyával együtt, mikor magamhoz térek. Utána meg kaptam sok-sok simit és jutifalit.

16. Mindig ragaszkodik hozzá, hogy legyen itthon a kedvenc szárított, lazacos jutifalimból. Anya néha bepróbálkozik mással is, de Apa tudja, hogy csak azt szeretem igazán.

17. Ha Anya azt mondja, ideje megfésülni, Apa próbálja hárítani a témát, mert tudja, mennyire utálom. Sajnos ennek ellenére ritkán úszom meg ezt a kínzó procedúrát.

18. A munkába ugyan nem kísérhetem el, de ott virítok a mobiljának háttérfotóján. Oké, ugyan Kishúgival együtt, de akkor is számít.

19. Amikor Anyának már túl nagy lett a hasa (amiről szintén Kishúgi tehetett), és nehezen bírt agilityzni, Apa járt el velem, nehogy le kelljen mondanom az egyik kedvenc programomról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agility class with Dad #dogagility #agilitytraining #dogstagram #dogsofig #dogsofinstagram #poodle #poodlesofficial #poodlesofinstagram #poodlestagram #apricotpoodle #puppy #puppylove

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

20. Tudja, hogy utálom az esőkabátot, ezért ha Anya nem látja, nem adja rám, még akkor sem, ha nagy a zuhé. Inkább elázok, minthogy felvegyem azt az izét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Not a huge fan of my new raincoat 😤🌧 #rainyweather #rainyday #dogstagram #dogsofinstagram #dogsofig #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlesofinstagram #apricotpoodle

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

21. Egyébként néha még a legnagyobb esőben vagy sárban is képes lemenni velem labdázni. Utána persze a fürdés-szárítás részt szívesen lepasszolja Anyának.

22. Ha étterembe megyünk, teljesen magától értetődő, hogy az ölében ülök. Legszívesebben a tányérjából is kienném a finom falatokat, de próbálom visszafogni magam.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Friday night formal 🐾🎩🍽 #friday #fridaynight #birthdaydinner #dog #dogstagram #dogsofig #instadog #puppy #puppylove #poodle #poodlelove #poodlepuppy #blacktie

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

23. Ha bekuporodom az ölébe, bármi dolga lenne, inkább meg sem moccan, nehogy megzavarja a pihikézésemet. Mondjuk Anya szerint sokszor csak kifogásnak használ, ha nincs kedve valamihez, de nem baj, én jól járok, az a fontos.

24. Nem bánta, hogy az esküvőjükön elloptam a show-t, és az ifjú pár helyett mindenki rám figyelt. Örült neki, hogy ott lehettem velük.

25. Tudja, hogy ha picit is beteg vagyok, jár nekem az extra simi és kényeztetés. Ilyenkor az ágyból is kitúrhatom.

26. Egyszer megrágtam a laptopja töltőjét (becsszó, ez az egyetlen dolog, amit tönkretettem eddigi életem során). Azért mondjuk nem kaptam simit, de legalább büntit sem.

27. Lehet, hogy nyáron melegítem, ha az ölébe csüccsenek, de azért nem tenne le a földre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

We’d like to have two🍺, Mom. But hurry up pls, we’re thirsty. Thanks 🤪

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

28. Azt mondja, néha hagyhatnám őket kettesben Anyával, merthogy azonnal odatúrom magam én is, ha mondjuk összebújnak filmezni. De tudom, hogy igazából hiányozna neki a szuszogásom.

29. Egyszer séta közben majdnem nekem ugrott a bokorból egy vad kutya, Apa megvédett.

30. Egyszer télen Anya kitalálta, hogy vesz nekem tappancs csizmát. Apa attól is megvédett szerencsére.

Boldog szülinapot neki!

(Fotók: Rabloczky Szilvi Photography) 

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások