7 dolog, amiért uszkárnak lenni a legjobb

Forrás: Bambi naplója | 2019 augusztus 2.

Anya gyakran mondogatja nekem, hogy valamit nagyon jól csinálhattam előző életemben, hogy most uszkárnak születtem. Uszkárnak lenni ugyanis nagyon klassz, legalábbis ebben a családban biztosan. De ahogy Instán és Facebookon körbenézek a legtöbb uszkár elég szerencsés, nem sok okunk lehet a panaszra – leszámítva talán azt az apró bibit, hogy havonta kell kutyakozmetikába mennünk. De ez a kis szenvedés eltörpül amellett, hogy…

(Fotó: US Getty Images)

1. Akárhova megyek, mosolyognak rám az emberek. Aki pedig nem mosolyog, az Anya szerint tuti besavanyodott, és nem érdemes pazarolnom rá a cukisági energiámat. Egyébként kifejezetten élvezem a figyelmet. Szeretem, ha a buszon megcsodálnak, ilyenkor mindig előkapom a százwattos mosolyomat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

After I got my yearly shots at the vet. I’m not gonne post the before picture though – I was so scared 🤫🙈 #happyasaclam #dogstagram #dogsofig #doginstagram #poodles #poodlesofinstagram #poodlesofig #poodlelife

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Séta közben is sokszor hallom, hogy „Jaj, de szép kutyus!” Ilyenkor a szokásosnál is peckesebben járok és riszálom a popóm a büszkeségtől. Már a gyerekseregek támadását is megszoktam. Ha elmegyünk a játszótér vagy óvoda mellett, minimum hárman akarnak megsimogatni, és öten azt hiszik, hogy én vagyok Gofri a Minimaxos sorozatból. Nem, nem én vagyok, de Anya szerint így is igazi csodakutya vagyok.

2. Nem lehet rám haragudni. Akkor sem, ha megrágcsálom Kishúgi játékautóját. (Megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek a mozgó kisautók iránt, muszáj elkapnom őket, mielőtt ők kapják el Kishúgit.) Akkor sem, ha a több órányi labdázás/játék hevében véletlenül eleresztek egy kis pisit Nagyiék nappali szőnyegére. Egy ilyen eset két éve karácsonykor történt, Nagypapa első dühében meg is fenyegetett, hogy ezentúl csak az előszobába tehetem be a mancsomat és nem kapok semmi finomságot. Szerencsére sikerült kiengesztelnem némi nyalogatással és szuggerálással, így 1 óra múlva vígan faltam a kacsasültet a nappaliban.

3. Nem hullik a szőröm, ezért az ágyra is felmehetek. Mármint hogy Anyáékkal durmoljak, vagy ha ők éppen nincsenek otthon, akkor egyedül terpeszkedek rajta. Kishúgi ágyában viszont nem szoktam aludni, de szerintem akár oda is beengednének, csak oda én nem akarok menni. Tudod, mennyit forgolódik, izeg-mozog álmában ez a kis törpelány?! Nem tudnék nyugodtan szundizni, márpedig nem engedhetem meg, hogy reggelre táskás legyen a szemem!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mom, we’re up from our afternoon nap. Come, get us out of here! 🥰

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

4. Nemcsak az ágyra mehetek fel, de sok olyan helyre is beengednek, ahova más kutyákat nem. Találkoztam már például olyan taxissal, aki eredetileg azt mondta, nem szállít kutyákat, de mikor megtudta, hogy uszkárról van szó, simán igent mondott. De jártam már gyógyszertárban és játszótéren is. Hiába, egy uszi kedvéért néha megdőlnek a szabályok!

5. Átlagon felüli a kutya IQ-m. Tudtad, hogy az uszkár a második legokosabb kutyafajta? Egyedül a border collie-k előznek meg minket, bár szerintem tuti megbundázták a tesztet, aminek ez lett az eredménye. Anya szerint egyébként néha már túl okos vagyok, mert próbálom kicselezni őket. Azt már például kicsiként megtanultam, hogy ha kellő ideig kitartó vagyok, a száraztáp helyett úgyis kapok valami finomabb kaját, így lettem a világ legválogatósabb kutyája. És így álltunk át nemrég tápról a nyers husiról. (Erről majd szintén lesz bejegyzés.)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

It’s been a week since we started raw feeding and I’m loving it! 🥩🥩🥩 Only downside: Mum insists on a manbun while I eat so my ears don’t get dirty.

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

6. Intelligenciánkat egyébként a színészkedésre is remekül tudjuk használni. Szerintem az Oscar-díj valójában először Uszkár-díjként indul, csak végül embereknek is kezdték osztani. Anyáék szerint A legjobb éhező kutya alakítás és A legfáradtabb kutya, aki nem hajlandó megmozdulni reggel 8 előtt kategóriákban biztos nyernék. De megmutatnám a „nagyon beteg vagyok, sajnálj meg és adj sajtot-sonkát ” arcomat is:

A kép elkészülte előtt 30 másodperccel még vígan szaladtam a labdám után, de amint Anya elővette a telefonját, hogy fotózzon, én felvettem a szenvedő uszkár szerepét. Hatásos, ugye? Leonardo DiCaprio elbújhat mögöttem, ha színészkedésről van szó.

7. De nemcsak fejben vagyunk különlegesek, hanem a külsőnk is az. Nincs még egy kutyafajta, ami ennyire változatos lenne. Eleve 4 méretben létezünk (toy, törpe, közép és óriás), plusz rengeteg különböző színvariációban (fekete, fehér, ezüst, barna, apricot, red, harlekin stb.) Ráadásul a bundánk is lehet göndör vagy zsinóros (utóbbi manapság elég ritka, és úgy néz ki, mint a pulik elegáns, francia rokona).

(Fotó: Pinterest)

Pluszban a kutyakozmetikusoknak hála úgy változtatjuk a sérónkat, ahogy akarjuk, vagy ahogy inkább a gazdink akarja. Én például általában ázsiai macis stílusban nyomulok. Anya nemrég gondolkozott rajta, hogy kicsit variáljunk, és legyen rövidebb a pofimon a szőr, de a kutyakozmetikusom lebeszélte róla. A macis frizkó mégiscsak a védjegyem, olyan, mint Anna Wintournak a frufrus bubi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Got rid of my winter fur and loving my new look. 🛁✂ thx: @judykutyakozmetika 😘🐾 #doggrooming #poodlegrooming #poodlegram #dogstagram #dogsofig #puppylove #poodlesofinstagram #poodlesofficial

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Különben persze, ha rajtam múlna, soha nem járnék kutyakozmetikushoz. Az sem zavarna, ha rasztaszőröm nőne, csak a fésűt, ollót és hajszárítót tartsák távol tőlem. De erről nem tudom meggyőzni Anyáékat – minden másról viszont igen, hiszen mégiscsak egy ellenállhatatlan uszkárfiú vagyok! Küldök egy pacsit minden uszi(s) olvasómnak!

(Fotó: Pinterest)

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások