A 6 legjobb kutyás film

Forrás: Bambi naplója | 2019 augusztus 5.

Mióta Kishúgi belépett az életünkben, nem sok időnk jutott itthon mozizni vagy tévét nézni. Pedig én szeretek. Focimeccset bámulni különösen, bár nem értem, hogy az emberek miért passzolgatják egymásnak a labdát. Én, ha már megszerzek magamnak egy lasztit, más kutyának tuti nem adom, maximum Anyáéknak, hogy újra eldobják nekem. A focin kívül az állatos filmeket szeretem még természetesen, főleg azokat, amikben kutyák szerepelnek. Összegyűjtöttem a kedvenceimet:

(Fotó: US Getty Images)

Marley meg én

Anya szerint ez a kutyás filmek Titanicja: csak addig szabad nézni, amíg minden rosszra nem fordul. Egyetértek. Bírom Marley csínytevéseit, és kapok egy kis ízelítőt abból, mi vár majd rám, ha Kishúgi mellé érkezik még 1-2 gyerkőc. A kedvencem egyébként a strandolós jelenet:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

De a vége felé elkezdem nyalogatni Anyát, hogy inkább kapcsolja ki, nem akarom látni, ahogy elaltatják szegényt. Hüpp-hüpp.

Egy kutya négy élete

A másik kutyás film, amit nem lehet kibírni könnyek nélkül – legalábbis Anya szerint. Mondjuk elkövette azt a hibát, hogy terhesen nézte meg először. Kb. végigbőgte. No komment. Én azért ennyit nem szoktam sírni. Főleg, hogy végülis happy end van, a kutyus (ugyan másik bőrben) visszatalál eredeti gazdájához. Én is vissza szeretnék majd találni Anyáékhoz, ha egyszer meghalok. Anya szerint persze a legjobb az lenne, ha örökké élnék. Hát, megpróbálom, ígérem, de minden még egy uszkárnak sem sikerülhet.

Beethoven

Hagyjuk a bőgös filmeket, jöjjön egy klasszikus! Ez volt az első kutyás mozi, amit Anyáék láttak. Sőt, valószínűleg minden velük egykorú ember. A 90-es években minden családban kötelező volt legalább évente egyszer megnézni, és ugye te is kívülről fújod a történetét? Az a bizonyos jelenet, amikor az óriási bernáthegyi sarasan befekszik a hálószobába, majd megrázza magát, azt hiszem, minden gazdi rémálma. Ilyet még én sem merek csinálni, mert ugyan sok dolgot elnéznek nekem, de egy ezért valószínűleg hosszú időre előszoba és fürdőszobafogságot kapnék.

A kis kedvencek titkos élete

Azt már korábban kifejtettem, mennyire imádom ezt a rajzfilmet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Watching one of my all time favourite movie, The Secret Life of Pets. Today is the premiere of the sequel here in Hungary, can’t wait to see it!

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Ahogy azt is, hogy a valósághoz azért nem sok köze van, mert én inkább csak alszom megállás nélkül, ha Anyáék itthon hagynak egyedül. Szóval most csak annyit tennék hozzá, hogy igen, mi kutyák (legalábbis az uszkárok biztosan) felismerjük az animációs állatokat is, nemcsak az élőket. Sőt, én még a bábállatokat is. Okos vagyok, na, nem kell ragoznom.

Belle és Sébastien

Nemcsak egy kedves állatos mese a kutyahűségről, hanem tanulságos történet az emberekről. Legalábbis Anya ezt mondja, merthogy ez a film a II. világháború idején játszódik. Én ugyan nem tudom, mi az, a kutyák nem szoktak háborúzni, maximum rámordulok arra, aki a labdámat akarja megkaparintani, de ennyi. Mindenesetre sok fegyverropogás van a moziban, ami engem is megijeszt. Még a főhőst, Belle-t is le akarják lőni, ami számomra érthetetlen. Ki akarna megölni egy kutyust? Szörnyű… Ja, Anya mindig mondja, hogy szeretne egy pireneusi hegyikutyát (olyat, mint Belle)… de ehhez azért nekem is lesz egy-két szavam!

Úton hazafelé

Ez is elég régi film, 1993-ban mutatták be Amerikában. Anyának szintén gyerekkori kedvence, és én is megszerettem. Két kutyus és egy cica megszöknek a babysittertől, hogy hazainduljanak a családjukhoz. Szegények nem tudták, hogy a család nyaralni ment, és emiatt vitték őket egy négylábú panzióba. Hiába, nem lehet mindenki olyan okos, mint egy uszkár… A hármas fogat elképesztő kalandokba keveredik a vadonban, egy ponton például medve támad rájuk. Ennél a résznél egyébként mindig próbálok segíteni Mázlinak/Lutrinak (attól függ, melyik szinkronnal nézed), szólni neki, hogy vegye már észre az óriási mackót, de hiába, nem figyel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Szerencsére azért mindig sikerül elmenekülniük a medve elől. Részben persze az én ugatásomnak köszönhetően. Ha még nem láttad, feltétlen nézd meg ezt a kedves filmet, az állatok szövege kifejezetten vicces. Komolyan, még a macska, Sassy is ötöst érdemel!

Na jó, a végén ennek is elég magas a sírás rizikója. De hát ki bírja ki könnyek nélkül, mikor Árnyék is felbotorkál a dombra?! Spoiler: Anya biztos nem…

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások