Miért jobbak a kutyák az embereknél?

Forrás: Bambi naplója | 2019 augusztus 7.

Tegnap óta két kutyás hír foglalkoztatja az országot – de sajnos nem arról van szó, hogy valami klassz dolog történt, például ultramenő kutyás önkiszolgáló éttermet nyitottak. Nem, valami borzasztó történt. Ráadásul rögtön duplán. Tudom, általában vidámak a posztjaim, sajnálom, ez most nem ilyen lesz…

(Fotó: US Getty Images)

Szóval tegnap több órát itthon voltam egyedül, mert Anyának ügyeket kellett intéznie, Kishúgi Nagyiéknál vendégeskedett, Apa dolgozott. Éppen velős csontról álmodtam, mikor Anya hazajött, és azonnal odasietett hozzám és szorosan megölelt. Persze mindig szokott köszönni, de ez a hirtelen kitörés kicsit furcsa volt, mintha a szeme könnyes is lett volna. Nem sokkal később hallottam a hírt az utcai kutyaugatásokból (ami a legmegbízhatóbb hírforrás!), hogy egy balotaszállási nő a kocsija után kötötte kutyáját, és így végezte ki szerencsétlen állatot. Mindezt állítólag azért, mert az pár napja megszökött, mikor megijedt a vihartól. De lehet, hogy nem is a vihar miatt szaladt el, mert egyes hírek szerint a nő kegyetlen körülmények között tartja más állatait is, korábban már egy lóval is művelt hasonlót. Szerintem szegény blöki csak menekülni akart… végül is ha úgy vesszük, megmenekült, mert most már nem kell többet szenvednie, boldogan futkározhat fent az égben, ahol nem bántják. Csak az a végtelenül szomorú és felháborító, hogy ez a földi életében nem adatott meg neki – pedig ez minden kutyának alanyi jogon járna!

Még fel sem dolgoztam ezt a borzalmas hírt, jött a másik. A dencsházi kocsmárosnő felbérelt valakit, hogy agyonverje a kutyáját, aki senkinek nem ártott soha. Az illető baltával ütötte a kutyust, aki az első csapás után még elmenekült, segítséget kért, de nem kapott. Inkább visszahurcolták, hogy befejezzék a kivégzést. És a legmegdöbbentőbb az egészben: a hírek szerint a kocsmárosnő gyerekei végignézték! A gyerekek, akik valószínűleg nem is olyan rég még örömteli perceket köszönhettek Lénának (merthogy ez volt a neve a barátságos keverék kutyusnak). A gyerekek, akiket Léna minden bizonnyal szeretett és utolsó perceiben nem értette, miért fordultak ellene. A gyerekek, akik azt tanulják a szüleiktől, hogy állatot kínozni és ölni normális, elfogadott dolog. A gyerekek, akik emiatt pár év múlva akár saját maguk is ugyanezt művelik majd egy másik kutyával.

via GIPHY

Szóval ez a két szörnyű eset sokkolta tegnap az országot, és rögtön megértettem, Anya miért ölelt olyan szorosan, mikor hazaért. Ő tudja jól, hogy mi, kutyák csakis szeretet érdemlünk, semmi mást (na meg persze lazacos jutifalatot). Mert mi is csak szeretet adunk, ilyen a természetünk. Mi nem ártunk senkinek ok nélkül. Hűségesek vagyunk a gazdánkhoz. Egy kis nyalogatással, farokcsóválással és huncut játékkal bearanyozzuk a családunk mindennapjait.

De akkor mégis miért bántanak ilyen sok kutyát? Be kell látnom, hogy azért, mert az emberek között vannak rosszak. Érdekes, mert a blökikre hallani olykor, hogy „Rossz kutya!” Kikérem, ilyen nincs, rossz gazdi van! Meg rossz, gonosz ember! Rossz, gonosz kutya nincs – maximum csak a rajzfilmekben. Én alapvetően szeretem az embereket, velem eddig mindenki mindig kedves volt. A legnagyobb bűn talán, amit elkövettek ellenem, hogy megpróbáltak száraztáppal etetni. De mikor ilyen híreket hallok, azt kell mondanom: mi, kutyák igenis jobbak vagyunk az embereknél! Mi nem büntetünk, nem kegyetlenkedünk így. Eszünkbe sem jut ilyen. Sőt, a legtöbb kutya (a rettegés mellett) a végletekig hűséges a bántalmazó gazdijához is. De vannak emberek, akik ezek szerint nem tudják elfogadni a szeretet. Borzalmas életük lehet, valahol sajnálom is őket, miből maradnak ki, mennyire megkeseredetten élhetik mindennapjaikat. Csak azt nem értem, hogy az ilyen ember miért tart állatot maga mellett? Ha nem képes szeretettel gondozni őket, akkor mi értelme?!

Egy szebb világban soha nem bántanának egyetlen állatot (és persze embert) sem. Ha rajtunk, kutyánkon múlna a dolog, ez már holnaptól így lehetne, hidd el. De egyelőre az embereken múlik. Meg Anya szerint a törvényeken is, jelenleg ugyanis a legtöbb állatkínzó megússza különösebb büntetés nélkül. Elindult most egy online petíció is például, hogy a balotaszállási nő börtönt kapjon tettéért. Értem, hogy miért kell szigorítani, de valahol furcsállom, hogy az emberek ezek szerint csak a büntetésből tanulnak. Én például a jutalmazásból szeretek tanulni. Bárcsak az emberek jobban hasonlítanának ránk, kutyákra. Sóhaj…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

👀👀👀

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások